SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Ha megengedik, néhány dolgot szeretnék tisztázni, mert tényleg látom, az elmúlt vita során is kiderült, hogy nem nagyon értik, vagy nem nagyon vannak otthon a lelátók világában. Amiről jelen pillanatban beszélünk, azt mondjuk, hogy mindenkire vonatkozik ez a törvény, vonatkozik azokra a nézőkre is, akik soha életükben semmi bűnt nem követtek el. De elmondom önöknek, hogy hogyan néz ki általában a lelátók világa. A lelátók világa úgy néz ki, hogy vannak az egyszerű nézők, vannak az egyszerű nézők… (Dr. Vas Imre és dr. Aradszki András hangosan nevet.)
Mondja már el, hogy mi a különbség egy huligán meg egy ultra között, ha ennyire felvilágosult! Mert magának szerintem semmi. Azt sem tudja, hogy mi a különbség, mondjuk, egy huligán meg egy ultra között, vagy mi a különbség egy ultra és egy egyszerű néző között. Lehet itt nevetgélni, csak olyan dolgokról beszélnek, amikről azt sem tudják, hogy micsoda. Fogalmuk sincs, egyszer nem voltak még mérkőzésen. Egyszer nem volt még úgy mérkőzésen, hogy jegyet vett volna, bement volna egy beléptető kapun, és átment volna egy ellenőrzésen! Életében még egyszer nem utazott még külföldre úgy, mondjuk, hogy egy nemzetközi meccset nézett volna meg, ahol külföldi csapatok játszanak. Akkor beszéljenek már valamiről, ha tudják, hogy miről van szó!
Mi a különbség egy ultra meg egy huligán között? Hol vannak Magyarországon egyáltalán huligánok vagy ultrák? Maguk azt hiszik folyamatosan, azokat az embereket pocskondiázzák itt és nevezik bűnözőknek, akik egyébként ultrák, akiknek a világa az önökénél hatszor különb. Sokkal tisztább, egyenesebb és önfeláldozóbb azoknak az embereknek a világa, mint az önöké. Mert ott, ha valaki egyszer valamelyik csapat szurkolója lesz, az soha többet nem lesz egy másik csapat szurkolótáborában. Önök nyugodtan átücsörögnek egyik frakcióból a másikba, ha éppen úgy hozza a sors, és úgy kívánja a pénztárcájuk. Ezek az emberek meg…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me