SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Azért örülök annak, hogy Semjén miniszterelnök-helyettes úr felállt és beszélt - ezt javasolnám önöknek is -, hiszen amikor párbeszédet folytatunk, akkor tudunk bizonyos dolgokat kitárgyalni ebben az ügyben.
Az egyik az, hogy respekt a Dunaszerdahellyel kapcsolatosan elmondott dolgaira, a másik pedig az, hogy arról, amit most ön elmondott, nekem egyre jobban az a meggyőződésem, hogy bizonyos emberek, valakik itt megvezetik az egész kormányt is ezzel a törvénnyel. Mert a céllal egyetértünk mi is, tehát a cél ez lenne, amit ön mond, hogy biztonságosan, normálisan lehessen bent szurkolni családbarát stadionokban, és minden egyéb, ezzel egyetértünk - csak ez nem erről szól. Az a baj, hogy ez törvényjavaslat, ami előttünk fekszik, nem erről szól.
Hallom itt ezeket a mondatokat nagyon sokuktól, hogy biztonságosan lenni a stadionban, jaj, miket kiabálnak, jaj, a görögtüzek, jaj ez, jaj az, és ezért nem mennek ki a becsületes szurkolók egy-egy mérkőzésre. Hát most csak egy kérdést teszek fel önöknek: melyik lehet kockázatosabb mérkőzés, egy Mezőkövesd-Puskás Akadémia meccs vagy egy Újpest-Fradi? Ugye, valószínűleg a Mezőkövesd-Puskás Akadémia meccsen sokkal kisebb az esélye, hogy rigmusokat halljanak, hogy görögtüzek gyúljanak vagy bármi egyéb, mint az Újpest-Fradinál. Akkor árulják el nekem, hogy az egyik mérkőzésen, a Mezőkövesd-Paks mérkőzésen miért van alig ezer ember, amikor mehetnének a családok nyugodtan szurkolni, és miért van egy Újpest-Fradin folyamatosan telt ház. És ha megnézik a lelátói képeket, akkor nagyon sok kisgyerek és nagyon sok nő van.
(14.50)
Azért, amit Mirkóczki képviselőtársam az előbb elmondott: mert hangulat van, mert jól érzik magukat, mert szeretik ezt a mai magyar labdarúgást is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tehát sokkal jobb megnézni egy magyar focimeccset nekem, mint egy bármilyen magas színvonalú angolt.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me