DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Így csinálom, mert ez két külön műfaj. Akkor tessék újra indítani az órát, ha kérhetem. Vagy hozzáadja elnök úr a fél percet? Az is jó.
(18.40)
Tehát nem akartam Csenger-Zalán urat meggyőzni arról a marhaságról, hogy 20 év múlva nem lesz szükség villamos áramra. Ezt ne tessék gondolni! Viszont ön sem tudott meggyőzni engem arról, hogy amit most csinálnak, az nem ugrás a sötétbe. Ez akármilyen szakmai megközelítésben ugrás a sötétbe, mert nem tudja igazából, ezeket a közlekedési prognózisokat is figyelembe véve, hogy 2026 és 2032 között azzal a 2,5 ezer megawatt többletkapacitással mit fog kezdeni. Nem tudja azt, amit a szakemberek tudnak, hogy ez nem 12 forint/kilowattórás áram lesz, nem is 15 forint/kilowattórás áram lesz, hanem államháztartási szinten 30 forint/kilowattórás áram lesz. Tehát ámítás az, amit önök mondanak, hogy ez egy olcsó áram lesz, és becsomagolják a rezsicsökkentés témakörébe. Ez ma még megy, aztán, amikor elkészül az erőmű és fizetni kell a törlesztést, akkor már nem fog menni.
A villanyautóról meg annyit: természetesen olcsó áramra szükség lesz, de amit Magyarország még nem aknázott ki, az a geotermikus energia, a földhő. És nem a hőszivattyúkra gondolok, hanem vannak negyedik generációs földhőerőművek, amellyel ezer megawatt villamos energiát lehet termelni, és ötször annyi hőenergiát, fűtési energiát lehet még szintén nyerni. Amire utalt képviselőtársam, az az, hogy van Budapest környékén egy olyan vulkáni törésvonal, ahol 3-4 ezer méter mélységben meg lehet találni ezt a nagy entalpiájú réteget, ezért utalt Izlandra, Reykjavíkra, amivel ki lehet termelni ezt.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me