SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egy hosszabb felszólalás előtt két percben szerettem volna reagálni néhány elhangzott dologra. Elsőként is, nem gondoltam, hogy eljön az az idő, amikor még Szabó Timeával valamiben egyet fogok érteni, de hozzászólásának tartalmát, azt kell mondjam, teljes mértékben osztom. Azt gondolom, hogy nagyon jól foglalta össze azokat a problémákat, amiket meg kell most, jelen pillanatban fogalmaznunk.
Ezzel ellentétesen viszont nagyon szomorú vagyok, hogy itt az ellenzék soraiban megint ellenvéleményt kell megfogalmaznom. Kepli képviselő úr azt mondta a pulpitusról, hogy felelősséggel gondolkozó politikai erő nem mondhat nemet az atomenergiára. Nekem teljesen őszinte meggyőződésem az, hogy felelősséggel gondolkodó politikai erő csak nemet mondhat az atomenergiára, semmi mást.
Uraim! Én tiszteletben tartom az önök jó szándékát, és elhiszem azt, hogy jót akarnak, de önök bakelit lemezjátszót akarnak venni az mp3 korában. Ezek fölött eltelt az idő, bebizonyította a kor, hogy ezek nem alkalmasak arra a célra, amit önök el szeretnének érni. Meg kell vizsgálnunk azokat a lehetőségeket, amik már itt vannak előttünk. Meg kell nézni a kistérségi, kisközösségi lehetőségeknél az energiaellátás lehetőségét, a táji adottságokhoz alkalmazkodóan meg kell néznünk, hol milyen természeti erőforrások állnak rendelkezésre.
Magyarország déli részén, ahol 2000 fölött van a napsütéses órák száma, hol van lehetőség arra, hogy érdemben megnézzük a napenergia hasznosítását? Mitől van az, hogy az elmúlt négy évben a szélenergia hasznosítása az országban gyakorlatilag nem nőtt, és nem lett engedélyezve egyáltalán, hogy az terjedni tudjon? Mitől van az, hogy ha már elhangzott dr. Tóth Bertalan képviselő úr szájából Reykjavík említése, hogy a geotermikus energiakészletünket nem kívánjuk azzal a hatékonysággal hasznosítani, mint ahogy azt Izland megteszi? Mitől van az, hogy nem kívánunk olyan technológiába fejleszteni, ami lehetőséget teremtene az előrelépésre?
Tehát ez egy lejárt kor lejárt lemeze, és nem hiszem, hogy ez lenne a jövő. Azt gondolom, hogy felelősséggel gondolkozó politikusok csak nemet mondhatnak Paksra. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me