DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A hozzászólásom lényege, hogy szeretném kifejteni azt, amit a kétpercesben dióhéjban elmondtam.
Tehát nem folytatható eredménnyel az a jogalkotási gyakorlat, amit ez az előterjesztés reprezentál. Trócsányi miniszter úr a miniszterjelölti meghallgatásakor hitet tett amellett, hogy a jogalkotási törvény szerint kívánja igazságügyi miniszterként garantálni a parlament elé kerülő jogszabályok helyességét, megfelelőségét, színvonalát. Nagyon sajnálom, hogy ez az előterjesztés még nem került sem az Igazságügyi Minisztérium, sem a miniszter kezébe, mert talán kiküszöbölhetők lettek volna azok a problémák, amelyek a tűzoltás jellegzetes következményei.
Kérdezem az előterjesztőt - bár igazából a kormányt kell kérdeznem -, hogy milyen meglepetést okozott számára, illetve miért volt meglepetés a polgári törvénykönyvből következő azon szükségszerűség, hogy a természetes személy pénzeszközének kezelési módját, az azon fennálló jogi védelem feltételeit nem befolyásolhatja az, hogy az adott eszközt milyen típusú hitelintézetnél, illetve milyen típusú szerződés keretében helyezik el. Években mérhető, amikor elfogadták a polgári törvénykönyvet, évtizedekben, amikor kidolgozták; ez egy sarkalatos pontja a garanciális elemeknek a polgári törvénykönyvben. Miért ilyen tűzoltás jelleggel kell behozni a takarékbetétek védelméről a természetes személyek fizetési szerződés és betétszerződés keretében hitelintézetnél elhelyezett pénzeszközeire vonatkozó garanciákat? Tehát ez az ide berángatott, egyébként abszolút szükségszerű módosítás azt mutatja, hogy az eddigi jogalkotási tevékenységük elégtelen volt, mert most tűzoltómunkában kell idehozni.
A másik, amit önök hangzatosan európai uniós jogharmonizációs feladatnak neveznek, annak a megoldása szintén egy fejvesztett időzavar keretében elkövetett fegyvert lábhoz gyakorlat. Egyébként rendkívül kreatívak tudnak lenni, amikor fideszes érdekcsoportok érdekeit sértik bizonyos uniós előírások vagy alapelvek, hogy hogyan kerüljék ki. Itt, amikor valós segítséget jelenthetne például az energiaracionalizálási programok, a szélessávú internet elterjesztése területén a fejlesztési adókedvezmény, valahogy nem jutott eszükbe semmi, csak hogy az Unióban egészen más fejlettségi szinten, egészen más körülmények között érvényesített direktíváknak a szolgamód történő átvételéhez folyamodjanak. Én úgy gondolom, ez szintén egy olyan elem, amin szintén sokkal innovatívabb módon kellett volna dolgozniuk.
A harmadik terület, ami szintén egy Fidesz-mutyi terméke, az ominózus üzemanyagjelölés. Amikor erről törvényt hoztak, akkor részletesen kifejtettük, hogy ez a mintegy 20 milliárdos Simicska Lajos közeli érdekkör üzlete, amire valójában semmi szükség nincs, mert nincs olyan behozatal Magyarország területére, ahol a csalás felmerülhetne. Itt csak arról van szó, hogy egy érdekkört piachoz akarnak juttatni, még olyan áron is, hogy az üzemanyag jelölése esetleg radioaktív anyaggal történik, hogy pont az üzemanyag jelölése révén nyílik lehetőség csalásra, hogy amit így hoznak be, és egy kézben van a jelölőanyag, esetleg másba is belerakja, és akkor attól kezdve az már legális anyag lesz. Szakemberek azt mondják, hogy az üzemanyagforgalmazás jelenlegi informatikai rendszere tökéletesen lefedi a biztonság követelményeit. Tehát az üzemanyagszínezés, -jelölés kapcsán nincs szó másról, mint arról, hogy egy üzleti kör szorítja a kormányt, és ez a fogyasztóknak literenként forintokban mérhető többletköltséget jelent. Én is azon a véleményen vagyok, hogy ennek nem halogatni kellene a bevezetését, hanem abszolút törölni kellene, mert rendszeridegen. Nézzen körül, államtitkár úr - egyébként gratulálok az előlépéséhez; öröm számunkra, hogy képviselőtársunk, aki egyébként is az energiaiparban töltött éveket, nem szekatúrának van kitéve, hanem szakmai elismerésben részesül -, ajánlom a figyelmébe, államtitkár úr, hogy vizsgálják felül ennek a szakmai oldalát, mert az égvilágon semmi szükség nincs rá szakmai oldalról.
(15.50)
Ugyanakkor az egész üzemanyagellátás, -kereskedelem iránti bizalom lazítására, gyengítésére alkalmas a fogyasztókra ráerőltetett jelölési rendszer.
A társasági adóról, illetve az áfáról szóló halasztási dolgok természetesen reális indoklásban szerepelnek az előterjesztésben, de megint azt mutatják, hogy önök az elmúlt fél évben nem a kormányzati munka részleteivel voltak elfoglalva, hanem egészen mással, a hatalom megszerzésével és az egymás közötti hatalmi harc lefolytatásával. Úgyhogy sokkal jobb lett volna, ha a felkészülést segítik, és nem csak egyfajta határidő-módosítással oldják meg időlegesen a bevezetés kérdését.
Szintén kézenfekvő, amit a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi törvény módosítására behoznak. Azt nem tudom, hogy annak idején a jogalkotási munka miért nem terjedt ki ennek egyértelműsítésére. Tehát amikor önök azt mondják az indoklásban, hogy a törvényjavaslat alapvetően a jogharmonizációs kötelezettségek teljesítésére irányul, ez pro forma igaz, valójában azt jelenti, hogy nem tudták megoldani időben szakmailag a problémát, és most egy formális megoldáshoz folyamodnak. Illetve a korábban megfelelően át nem gondolt rendelkezések pontosítását, helyesbítését végzik el, ami az akkori munkájuk hiányosságait bizonyítja.
Aggályos, hogy energiahatékonysági és szélessávú internetszolgáltatási beruházásokra a jövőben nem vehető igénybe fejlesztési adókedvezmény. Ennek igazából kifejtett indokairól a törvényjavaslat kevéssé szól. Most Varga Mihály szóbeli kiegészítésében utalt néhány dologra, hogy ez technikai nehézség. Erre vonatkozik az a megjegyzésem, hogy ha az önök valamelyik érdekcsoportjának anyagi érdekeit sértené ez, akkor biztosan találtak volna megoldást rá, most, hogy a nemzetgazdaság érdekeit sérti, meg a felhasználók érdekeit sérti, valahogy kevésbé találékonyak, amit kifejezetten nehezményezünk.
Mindezek figyelembevételével arra szeretném felhívni az ország gazdasága, a fogyasztók érdekének képviselete szempontjából az önök figyelmét, hogy vegyék végre komolyan a kormányzati munka apró részleteit is, vegyék komolyan a jogalkotási törvényt, ne hozzanak tehetséges képviselőket ilyen kényelmetlen helyzetbe, hogy ők vigyék el a balhét egy-egy ilyen félresikerült salátatörvény miatt. Ágyazzák egy megalapozott koncepcióba az ilyen, alapvetően részletekről szóló előterjesztéseiket is!
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me