Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vezérszónoki körben szóba került egy nagyon-nagyon fontos terület - az otthonteremtésre gondolok e tekintetben -, ami valóban egyébként az energiatakarékosság kérdéskörével összekapcsolható módon kiemelendő terület volna. S mivel semmiféle kormányzati reakció nem érkezett arra, hogy e nagyon fontos stratégiai ágazatban milyen tervekkel bír a kormányzat, fel kell hívnunk a figyelmüket arra, hogy lennének a jelenlegi költségvetési struktúrában, a jelenlegi adózási szabályok figyelembevételével e szerkezeten belül is olyan lehetőségek, amelyek minimális anyagi befektetéssel, hosszú távú haszonnal kecsegtetve, pozitív társadalmi hatással is járnának. Egy átfogó otthonteremtési és bérlakásépítési program ugyanis a jelenlegi és az előző kormányzatnak nagyon-nagyon régi tartozása.
El is mondjuk, hogy miért. Szakmaközi szervezetekkel folytatott nagyon sok tárgyaláson otthonteremtési programunk kialakítása során megdöbbenve vettük észre azt, hogy alig 100 milliárdos nagyságrendű összegből, tehát az úgynevezett integrációs célokra 2020-ig félretett 120 milliárd nagyságrendjének az egészéből egy olyan otthonteremtési és bérlakásépítési programot lehetne Magyarországon beindítani, ahol minősített hazai vállalkozók igénybevételével, ahol csak lehet, magyar alapanyag igénybevételével elérhető lenne az, ami egy magyar fiatal számára ma álom, hiszen ha egy magyar fiatal ma végiggondolja, hogy mennyi idő alatt tud lakáshoz, otthonhoz jutni Magyarországon, azt látja, hogy tizenöt év alatt sem. Ehhez képest ha az állam óvó-gondoskodó keze segítségével még magyar vállalkozókat is helyzetbe hoznánk, minden ide forgatott költségvetési forint többszörösen megtérülne már két kormányzati cikluson belül.
Éppen ezért én arra szólítom fel a kormányzat itt lévő összes képviselőjét, hogy felelős gondolkodással, ciklusokon átívelő módon gondolják végig, hogy hogyan lehetne megalapozni ilyen típusú programokat mind a költségvetési szerkezet, mind az adórendszer ehhez szükséges átalakításával, de ne féljenek, ne fázzanak a jövőre is gondolni, hiszen itt uniós harmonizációról már szó esett, a magyar fiatalok jövőjéről viszont annál kevesebb. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me