Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon rövid reakció okán nyomtam csak gombot, hiszen az a sajátságos helyzet alakult ki, mivel bár miniszter úr megtisztelt bennünket a jelenlétével, ez összességében sokat nem segít a helyzeten, hiszen nyilván majd a végén fog egyfajta, talán értékelést adni, talán nem. Az előterjesztő szintén eléggé inaktív ebben a vitában, tehát nem is tudom, hová dobjam ezt a labdát, de akkor tessenek megosztani maguk között. A lényeg az, hogy szóba került, mi a kapkodás oka, miért van most itt előttünk ez a csomag. Hát nagyon egyszerű a válasz erre, ugyanis az uniós harmonizációs kényszernek megfelelően egy nagyon gyors, nagyon átgondolatlan, a gyarmatra kidobott parancs végrehajtásáról van szó tulajdonképpen, amiben egyébként még lehetnének kedvező jelek. Tehát az, amikor magyar vállalkozókat kedvezményekben részesítenek, számomra pozitív, amikor magyar régiók jól járhatnak, azt is tudom támogatni.
Ami viszont valóban vérlázító, és senki nem tudta megmagyarázni, és ezt magyarázzák el nekünk 2 vagy 15 percben, hogy mi értelme van annak a tervezett jelölési rendszernek, amit ugye, 2014 júliusától kívántak bevezetni, most ez 2015 júliusára került átdatálásra. De azon struktúra mellett, miszerint Magyarországon egy 15-20 milliárdos piacot teremtenének valakinek, aki ezen jelölésekkel foglalkozna, annak azért piaci eredménye is volna. A piaci eredménye a témával foglalkozó szakértők szerint 3-4 forintos literenkénti üzemanyagárdrágulás lenne. Érdemes lenne akkor megfejteni, hogy mi értelme ennek az egésznek azon kívül, hogy egy szűk piaci szegmensen belül önök helyet kívánnak csinálni valakinek.
Tehát itt a kiváló alkalom, a vita nevéből adódóan elvárható lenne, hogy válasz szülessen ezen nagyon fontos kérdésre, és megtudhassuk azt, hogy ennek az egész jelölési rendszernek az önök álláspontja szerint mégis mi az értelme. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me