DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon rövid leszek. Balla frakcióigazgató úr megjegyzésével kapcsolatban azért annyit hadd jegyezzek meg, hogy Bárándy képviselőtársamnak annyiban igaza van, hogy ezt a vitát ennyiben ide a Ház elé hozta, hogy mégiscsak egy új eljárási rendszerrel van dolgunk, és jó lenne, hogyha nem lenne többé példa arra, hogy a szakbizottság - ráadásul az Igazságügyi bizottság, nem akármelyik szakbizottság - egy házszabályellenes javaslatot visz tovább a Törvényalkotási bizottság elé. Én azt gondolom, hogy Bárándy Gergelynek igaza van abban, hogy főleg akkor, amikor bejáratunk egy új rendszert, illett volna a Törvényalkotási bizottság jelentésében megemlékezni erről a közjátékról, nem a valóban nagyon méltatlan vitáról, de arról, hogy történt egy ilyen eset, erről illett volna a Törvényalkotási bizottság jelentésében megemlékezni.
Egyébként pedig, ami a bizottságban érdemben történt, arról röviden annyit, hogy nagyon kreatív és alapos alternatív indokolások hangoztak el a Törvényalkotási bizottság ülésén. Én a hosszas alternatív indokok helyett egyetlen nagyon rövid indokolást ajánlanék a kormánypárti többség figyelmébe, utalva az általános vitára is, hogy valóban, akár a levezető elnök szavazati jogáról, akár a négyötödről lehetne értelmes vitát is folytatni. Hogy ez a vita miért nem akkor történt meg, amikor önök a határozati házszabályt és az országgyűlési törvényt idehozták, nem érkezett válasz.
Nos, frakcióigazgató úr, az a rövid alternatív indokolási javaslatom lenne, hogy elég lenne az összes ilyen javaslatuk mögé annyit írni, hogy sokat nyertünk, de még mindig nem eleget. Hiszen ennyi az egész előterjesztésnek a valódi indoka.
Köszönöm szépen. (Taps az LMP és az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me