BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Két szemponttal szeretném kiegészíteni a Novák Előd frakciótársam által elmondott érveket. Az egyik az, hogy választókerületemben, Vas megye 3. számú, Körmend központú körzetében 120 lakossági fórumot tartottam, egyértelműen komoly igény mutatkozott abban az irányban, hogy vizsgáljuk felül a mentelmi jog kérdését.
(14.30)
Önök a mai napon is hivatkoztak - meglehetősen álságos módon - a választói akarat fontosságára a fővárosi önkormányzati rendszer átszervezésével összefüggésben, jó lenne, ha ebben az esetben is ezt a szempontot a szemük előtt tartanák.
A másik kérdés, ami nagyon gyakran fel szokott merülni a mentelmi jog ügyében, az az, hogy adott esetben ennek megszüntetése a képviselők munkájának ellehetetlenítését jelenthetné. Én úgy hiszem, hogy ez az indok egyáltalán nem elég erős ahhoz, hogy legalább magát a vitát megkezdjük ebben a kérdésben.
Nagyon örülök annak, hogy volt olyan frakció, amelyik azt mondta, hogy a szigorítás irányába mindenképpen lépni kellene. Az előttem szóló Kiss László szocialista képviselőtársam pedig utalt arra, hogy az elmúlt évek során meglehetősen komoly mélységekbe süllyedt a magyar politika. Az MSZP frakciójának tagjaként nyilván kellő tudással van felvértezve ezzel kapcsolatban, úgyhogy ezekről a mondatokról ilyen szempontból nem is szeretnék nyilatkozni.
Azt hiszem, hogy mindenképpen itt lenne az ideje, hogy legalább az egyeztetések megkezdődjenek ennek az előjognak az eltörlése vonatkozásában, legalább ennek szűkítése merülhessen fel érdemben, bár a mi álláspontunk továbbra is határozott, mi ennek teljes megszüntetését szeretnénk elérni. És mivel önök, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, nagyon sokszor hivatkoznak az önök mögött álló társadalmi támogatottságra, ezért üdvözlendő lenne, ha ebben az esetben is ezt a szempontot figyelembe vennék és a tárgysorozatbavételt támogatnák.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me