NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Az MSZP maszatolása nem meglepő, hiszen kellően érdekeltek abban, hogy fenntartsák a mentelmi jog intézményét, ahogy azt már Zuschlag János is elmondta. Az, hogy hozzunk létre valamiféle bizottságot, ahol majd lehet erről a kérdésről beszélgetni, a helyzetet fenntartani, az semmiképp sem meglepő az MSZP részéről. Ez a maszatolás vezetett oda, ahol most vannak, tisztelt MSZP-s képviselőtársak.
Schiffer Andrásnak azt tudom mondani, hogy korántsem demagógia a mentelmi jog eltörlése, hiszen az azt jelentené, hogy ez tulajdonképpen megvalósíthatatlan, szinte utópia. Szó sincs erről. Mi ezt rögvest, a kormányra kerülésünk első napján megvalósítanánk, a mentelmi jog eltörlését. Azt gondolom, hogy anélkül is, mentelmi jog nélkül is kitűnően lehet végezni képviselői munkát, amint azt bizonyítják a jobbikos képviselőtársaim is, hiszen mi mentelmi jog nélkül is több törvényjavaslatot és több határozati javaslatot nyújtottunk be, mint az összes többi ellenzéki párt - vagy már nem tudom, kétfelé, háromfelé szakadtak -, azt mondom, több törvényjavaslatot nyújtottunk be és több határozati javaslatot, mint az összes többi ellenzéki képviselő együttvéve, hogy csak egy száraz statisztikai tényt mondjak, és ne annak a szubjektív megítélésébe menjek bele. Tehát azt mondhatom, hogy mentelmi jog nélkül is kitűnően tudjuk végezni a munkánkat.
Vejkey Imrének, a Mentelmi bizottság elnökének, bár éreztem némi elfogultságot, már csak posztjából adódóan is, azért nem kellene féljen, hogy itt elnöki tisztség nélkül maradna, lehetne más feladatot is találnia itt az Országgyűlésben. De ha mondjuk, a KDNP álláspontját mondta el vagy ezáltal a kormánypártokét - bár a legnagyobb felelős, a Fidesz sajnos itt hallgatott -, akkor azt tudom mondani, hogy igaza van abban, hogy a középkorra nyúlik vissza a mentelmi jog története. Ezért is szeretnénk megszüntetni, hiszen ez egy feudális intézmény, valamiféle előjogokat biztosít a politikusoknak; ez elfogadhatatlan.
Az pedig, hogy a legtöbb ügyet a Jobbik generálta, kérem szépen, a radikalizmusunk azt jelenti, hogy mi nem menekülünk el páncélozott, százmilliós páncélautóban, ahogy tette azt Orbán Viktor 2006. október 23-án. Engem is előállítottak, összesen öt különböző ügyemben állapította meg bíróság jogerősen (Az elnök csenget.), hogy jogszerűtlenül állítottak elő, és amikor ebben az ügyben például ávósnak mertem nevezni Kalmár Tamás rendőrtisztet, akit később a Vizoviczki-ügyben előállítottak (Az elnök csenget.), abban az ügyben végül a mentelmi jogom felfüggesztésére került sor becsületsértés miatt. Ilyen ügyek valóban vannak…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me