NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, helyes, ha mindenki a saját dolgával foglalkozik. Így a parlamenti vizsgálóbizottság feladata a Snowden-üggyel foglalkozni, és bízunk benne, hogy ezt eredményesen fogja tenni. A kormánynak valóban nagyon fontos feladata, hogy kezelje a Bilderberg-csoport működéséből fakadó esetleges kockázatokat. Ezzel a kormány foglalkozik. Önöknek pedig az a dolguk, hogy tisztázzák a viszonyukat KáGéBélához, illetőleg a hazaárulás kérdéséhez. Azt gondolom, hogy a Jobbiknak az elkövetkezendő időszakban ez egy kiemelkedően fontos feladata.
Ami a Bilderberg-csoportot illeti: szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy évtizedekkel ezelőtt a holland királynő alapította ezt a csoportot, vannak benne tagok és vannak meghívottak. Tagok benne például az európai uralkodóházak jelentős számban. Martonyi János egyszer valóban meghívott volt ezen a találkozón. Az eljárási rend zártkörű, de hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy számtalan nemzetközi szervezet eljárási rendje zártkörű, például a Chatham House-nak is. A Chatham House-ról van elnevezve a zártkörű eljárások eljárásrendje. Viszont valóban kifogásolható az, ami ön, képviselő úr, mondott, hogy milyen összetétele van ennek a körnek, hogy Magyarországról 2014-ben azt a Bajnai Gordont hívták meg, akivel összefüggésben az elmúlt négy évben valóban fölmerült rendkívül sok és kifogásolható nemzetközi aktivitás. Martonyi János meghívásának viszont örülünk, és azt szeretnénk, ha minél több olyan személyt hívnának meg, akik adott esetben objektív képet tudnak adni az ország helyzetéről.
De amit tudnunk kell, tisztelt hölgyeim és uraim, arról, hogy milyen összetétele van, hogyan működik a Bilderberg-csoport, adott esetben milyen gondolatok és javaslatok születnek meg, azt tudjuk. Mint ahogy tudtuk nagyon jól azt, hogy Viviane Reding biztos asszony tavaly valóban elmondta ennek a csoportnak az ülésén, hogy meg kell kísérelni, meg kell kérdőjelezni a magyar választások legitimitását. Ezzel szemben megragadtuk a szükséges eszközöket, és megvédtük a magyar választások legitimitását.
Tehát mi a Bilderberg-csoporttal összefüggésben végezzük a munkánkat, tisztelt képviselő úr, tisztelt Ház, önöktől pedig azt szeretnénk kérni, hogy a hazaárulás kérdésében szintén végezzék el a saját feladatukat. A lélektan ismeri azt a jelenséget, hogy megvádolunk valakit azzal a bűnnel, amit egyébként saját magunk követünk el. Hadd hívjam fel a figyelmet arra, hogy önök nem pusztán leköpték Pásztor Istvánt a parlament alakuló ülésének az időszakában (Szávay István: Semmi közünk nem volt hozzá!), nem pusztán leköpték, hanem egyidejűleg hazaárulással vádolták azokat a parlamenti képviselőket, akik éppen bevonultak egy ökumenikus istentiszteletről az alakuló parlamenti ülésre.
Tisztelt jobbikos Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy önök adósak Kovács Bélának az ügyében. Kovács Béla maga sem tette egyelőre világossá számunkra, hogy miként viszonyul a hazaárulás vádjához. Önök nem tették világossá számunkra, hogy ha ítélet születik Kovács Béla ügyében, akkor megőrizheti-e az európai parlamenti mandátumát, és egyelőre önök sem tették világossá azt, hogy ez Kovács Béla esetében egy teljesen egyedi partizánakció volt, vagy adott esetben egy szervezett viszonyulásról van szó, hiszen azt kell mondanom, hogy Oroszország az a viszonylata Magyarországnak, ahol Magyarország a legkiszolgáltatottabb helyzetben van, hiszen egyoldalú energiafüggőségünk van. Ha egy ilyen országnak szolgáltatnak ki önök szisztematikusan és szervezett módon információkat, mint ahogy ez a vádban Kovács Béla vonatkozásában megfogalmazódik, akkor azt gondolom, hogy az egy rendkívül súlyos helyzet.
Tehát azzal összegezném, tisztelt képviselőtársaim, a mondandómat, hogy valóban a parlamenti vizsgálóbizottságnak el kell végeznie a munkát, a kormánynak szintén el kell végeznie a munkát, önöknek pedig nagyon egyértelműen és világosan tisztázniuk kell a viszonyukat a hazaárulás kérdéséhez.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me