DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Rubovszky Úr! Tudja, nagyon-nagyon rossz irányt vesz szerintünk meg az, ha egy kétharmados többségi kormánypárti képviselő képtelen elviselni az ellenzék véleményét. Nem személyeskedtem, képviselő úr, elmondtam a véleményünket arról, amit jelenleg lehet tudni ebben az országban a következő négy év kormányzati struktúrájáról. És pont kereszténydemokrata politikusként kérem öntől, legyen nagyobb belátással, és kérem, viselje el, hogyha nekem más a véleményem, mint önöknek.
Ami pedig az objektivitást jelenti: én azt is kérem önöktől, hogy ezt a féligazságot, ezt a legendát, hogy ’94-ben mi volt, tegyük egyszer helyre, és utána ne használjuk többet. Az első fordulóban kapott 31 százalékot az MSZP, a másodikban pedig 45-öt. Mindemellett volt egy koalíciós partnere, amelyik az első fordulóban 18 százalékot kapott, a másodikban meg 28-at. A Fidesz 7 százalékot kapott. Összesen 3,2 millió ember szavazott erre a két pártra. (Dr. Lázár János: A második fordulóban nem is szavaztunk listára!) Képviselőtársam, egyéni vegyes rendszer volt. Bizonyára ön is emlékszik még rá, Lázár úr, mert látom, hogy nagyon megtetszett önnek, ennek az egyik fele a listás szavazás, a másik fele az egyéni - biztos tetszik még rá emlékezni -, és az egyéniben volt második forduló még az elmúlt húsz évben, és a második fordulóban összesen 3,2 millió ember szavazott erre a két pártra. Ennek a tiszteletét is kérjük akár utólag is önöktől, ha lehet ilyet egyáltalán kérni.
Ha már jóról kell beszélni, azt gondolom, hogy amit a Fidesz vezérszónoka mondott - hiszen szinte csak a Külgazdasági és Külügyminisztériumról beszélt -, az az irány stratégiai irányként támogatható, jó ötletnek tűnik, és szeretnénk látni, hogy a valóságban is azokat az eredményeket fogja hozni, amit államtitkár úr, amennyire tudjuk, kijelölt miniszter úr itt a Parlament falai között elmondott.
A vidékfejlesztés kikerülését a kormánystruktúrából pedig mi is nagyon-nagyon rossz iránynak tartjuk.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me