NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Fölháborító és tűrhetetlen, amit Gaudi-Nagy Tamás megengedett magának. Gaudi-Nagy Tamás, aki Morvai Krisztinának, a Jobbik listavezetőjének mind a mai napig tanácsadója.
Először is a leghatározottabban elítéljük az emberi méltóságában megalázott, a leköpött személy, egyén meggyalázását. Nem tudom, hogy bárki élt-e már meg hasonlót, amikor egy csürhe ilyen formában és ilyen mértékben alázta meg. Azt gondolom, Pásztor Istvánnak kijár ennek a legegyértelműbb és leghatározottabb elítélése, az együttérzés és támogatásnyújtás.
Másodszor, ahogy képviselő úr is fontosnak tartotta hangsúlyozni, valóban elvárható és ezért indokolt, hogy felszólítsuk azt a politikai erőt, amelyhez közel áll ez az incidens, hogy egyértelműen és világosan határolódjanak el (Balczó Zoltán: Megtörtént.), és ne maszatoljanak tovább Morvai Krisztinának és a Jobbik európai parlamenti listájának az érdekében.
Harmadsorban szeretném üdvözölni azt, hogy a hatóságok nagyon gyorsan és határozottan megtették a szükséges intézkedéseket, őrizetbe vették az érintett személyeket. Ugyanakkor fontosnak tartom azt, hogy vizsgálja meg a törvényhozás, vizsgálja meg a kormány, hogy az ilyen esetek ellen a jövőben milyen további intézkedéseket lehet tenni. És valóban, ahogy köztársasági elnök úr is fontosnak tartotta, hogy megkövesse a csürhe helyett Pásztor István elnök urat, én is fontosnak gondolom azt, hogy mind Pásztor Istvánt, mind pedig azokat, akik súlyosan sértve érezhetik magukat ez által a nagyon durva gesztus által, a külhoni magyarokat, illetőleg különösen is a vajdasági magyarokat, a köztársasági elnök úrral együtt kövessük meg mi is.
És azt is nyilvánítsuk ki egyértelműen és világosan, hogy az a munka, amit Pásztor István elnök úr a VMSZ elnökeként végez, élvezi messzemenő támogatásunkat, hiszen a nemzeti integráció területén a vajdasági magyarság élen jár, a legnagyobb arányban igényelték az állampolgárságot, de az autonómia területén is élen jár a vajdasági magyarság.
(14.40)
Hiszen létező kulturális autonómiai intézményrendszerrel rendelkeznek, és élen jár egy harmadik nagyon fontos tevékenység területén is, a magyar-szerb megbékélési folyamat vonatkozásában is a Vajdasági Magyar Szövetség, élén Pásztor István elnök úrral. Fontosnak tartom, hogy ebben a helyzetben is nyilvánítsuk ki egyértelműen, hogy élvezik a legmesszebbmenő támogatásunkat.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me