Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról való döntés

Full text search

Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról való döntés
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényjavaslat összegző módosító javaslatáról való döntés és a zárószavazás. Orbán Viktor, fideszes képviselőtársunk, és más képviselők önálló indítványa T/106. számon a parlament informatikai hálózatán elérhető. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata T/106/8. számon, a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatról szóló összegző jelentés pedig T/106/9. számon ugyancsak a honlapon elérhető. A Törvényalkotási bizottság elnöke benyújtotta az egységes javaslatot, amelyet T/106/10. számon a honlapon már megismerhettek.
Az elfogadott napirend szerint most kerül sor az összegző módosító javaslatról történő döntéshozatalra, majd a zárószavazásra. Az előterjesztők jelezték, hogy nem kívánnak élni a zárszó lehetőségével, a kormány álláspontja pedig a vitában korábban már elhangzott.
A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatának elfogadásához egyszerű többség szükséges, így erről egy szavazással tudunk dönteni. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az összegző módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 26 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslatot a T/106/10. számú egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 119 igen szavazattal, 56 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elnöke H/136. számon javaslatot tett az Országgyűlés bizottságainak létrehozásáról, tisztségviselőinek és tagjainak megválasztásáról szóló 13/2014. (V. 6.) országgyűlési határozat módosítására. Ebben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a Honvédelmi és rendészeti bizottságba Vadai Ágnes képviselő asszonyt, a Törvényalkotási bizottságba pedig Fodor Gábor képviselő urat válassza meg a bizottság tagjává.
A házelnök úr a szószólók indítványait mérlegelve azt javasolja, hogy a nemzetiségeket képviselő bizottság elnevezése „Magyarországi nemzetiségek bizottsága” legyen, és a bizottság elnökének Fuzik János, alelnökének pedig Farkas Félix nemzetiségi szószólókat válassza meg az Országgyűlés.
A határozati javaslat szerint a bizottság megbízatása e határozat hatálybalépésekor, tehát ennek elfogadásával kezdődik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/136. számú határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a határozati javaslatot 177 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében is a megválasztott bizottsági tisztségviselőknek és tagoknak eredményes munkát, sok sikert kívánjak, és elnök úrnak is gratuláljak.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok végére értünk. Most kettő perc technikai szünet következik annak érdekében, hogy majd a vitákat folytatni tudjuk. (Rövid szünet.)
(A jegyzői székeket Móring József Attila és Schmuck Erzsébet foglalja el.)
Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Tájékoztatom önöket, hogy a soros jegyzők Móring József Attila képviselő úr és Schmuck Erzsébet képviselő asszony.
Megköszönöm munkájukat, és átadom az elnökséget Jakab István alelnök úrnak. Parancsoljon!
(Az elnöki széket Jakab István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
(16.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me