DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Mentelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Miskolci Járásbíróság 8.B. 336/2014/2. számú átiratában indítványozta dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt, dr. Helmeczy László feljelentése alapján. A feljelentés szerint a 2013. november 6-án Nyírbogáton tartott választókerületi ülésen dr. Simon Miklós olyan szórólapot terjesztett a feljelentőről, melyben súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolta. Ezenkívül egy szórólapmásolatot csatolt a feljelentő, melyen a feljelentő személyével kapcsolatos, kuruc.info-ra írt cikk, valamint a foci24-barikad.hu honlapon megjelent cikk található. Ezt dr. Simon Miklós és felesége megbízásából több mint száz embernek szórták szét állítólagosan. A két cikk terjesztéséért korábban más személyt jogerősen elítéltek.
Dr. Simon Miklós a mentelmi ügyet tárgyaló bizottsági ülésen elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni, de erről írásban tájékoztatta a bizottság elnökét, továbbá álláspontjáról is, mely szerint a feljelentésben megírt rágalmak minden alapot nélkülöznek.
A Mentelmi bizottság a magánvádas ügyekben követett mentelmi jogot alkalmazta jelen ügyben is. Mindezek alapján megvizsgálta az előző ciklus Mentelmi bizottsága által lefolytatott vizsgálatot, illetve az arról szóló, 2014. március 27-én benyújtott javaslatot. Az abban foglaltakat a Mentelmi bizottság 2014. március 12-ei és 19-ei ülésén elfogadta, és úgy döntött 4 igen, 2 nem szavazattal, hogy azt javasolja az Országgyűlésnek, miszerint dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me