DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Tisztelt Miniszter Úr! Hát, én azt gondolom, hogy viszonylag olcsón megúsztam; biztos azért, mert karácsony van. Legutóbb, amikor beszélgettünk, akkor nem tudta eldönteni, hogy CIA-ügynök vagyok vagy KGB-ügynök. Ahhoz képest most egész kulturáltan bírt válaszolni. (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.)
Nézze, van valami, amiben egyetértünk. Az, hogy a szuverenitás és a függetlenség a legfontosabb. Amiben viszont nem értünk egyet, az az, hogy ezt hogyan kell elérni.
Tisztelt Miniszter Úr! Amíg ilyen mértékű korrupció van az országban, addig Magyarország nem fogja tudni megvédeni magát a nemzetközi porondon. (Közbeszólások, folyamatos nagy zaj a kormánypárti padsorokban. - A felszólalás a helyszínen alig érthető.) Az országot leszigetelni kell és nem elszigetelni! Azt gondolom, hogy nem az Európai Unióra kell mutogatni, miután a második ciklusukat töltik most már kétharmaddal.
Tisztelt Miniszter Úr! Az Unió tiltotta meg önnek, hogy szélerőműveket építsen? Az Unió tiltotta meg önnek, hogy leszigetelje ezt az országot? Nem volt elég pénz például a szén-dioxid-kvóták értékesítéséből?
Tisztelt Miniszter Úr! Az Unió hajszolta bele önöket a paksi projektbe, és mondta, hogy vegyenek fel Putyintól hitelt, amit soha nem fogunk tudni kifizetni?
Tisztelt Miniszter Úr! Én ezt a választ nem tudom elfogadni. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Szégyen! - Szórványos taps az LMP soraiban.)
(A jegyzői székben dr. Szűcs Lajost
Gelencsér Attila váltja fel.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me