BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szilágyi György képviselő úrral teljes mértékben egyetértek: valóban, ez a cél, az a cél, hogy a sportgazdaság létre tudjon jönni Magyarországon; legyen egy olyan erős vállalati struktúra, kis- és középvállalkozói rendszer, ahol képesek arra ezek a vállalkozások, képződik annyi nyereségük év közben, amiből ilyen célokat is, közösségi célokat tudnak szolgálni, többek között a sportegyesületeket tudják támogatni, ezzel lehetőséget kínálni a gyermekeknek arra, hogy sportolási lehetőségük legyen, vagy éppen az élsportot támogatni annak érdekében, hogy legyenek példaképek, ikonok, akik húzzák az adott sportág népszerűségét, és ezáltal minél több gyereket vesznek rá arra, hogy sportoljanak. Tehát ebben teljesen egyetértünk.
(11.30)
Sajnos, ma még nem érett meg erre a magyar gazdaság, de azt gondolom, hogy jó úton járunk, az a gazdasági növekedés és az a fenntartható fejlődés, amely a magyar gazdaságban mutatkozik, nagyon bízom benne, hogy néhány év alatt el tudja juttatni odáig a gazdaságot és a gazdaság szereplőit, hogy át tudják venni ezeket az állami feladatokat. Amikor a társaságiadó-kedvezmény rendszerét elindítottuk, éppen ezzel a céllal indítottuk el, és Brüsszelben is ezzel érveltünk, hogy a sportgazdaság megteremtésének az alapját célozza az, hogy a vállalatokat és a különböző cégeket megpróbálják közelebb hozni a sporthoz, és ezáltal rábírni arra, hogy hosszú távon is támogatói legyenek.
Szél Bernadett képviselőtársam hozzászólását nem is értem, hogy mi a problémája az idézetekkel. Figyelmébe ajánlanék azért még egyet (Derültség a Fidesz soraiban.), ha már úgyis ellenzéki képviselő, és arra készül, hogy minket legyőzzön. Michael Jordant idézném önnek - lehet hogy nem ismeri, a világ valaha élt legjobb kosárlabdázójáról van szó -, aki azt mondta, hogy tisztelni kell az ellenfelet, mert a félelem és a tisztelet kézen fogva járnak.
Aki nem tiszteli az ellenfelét, soha nem fogja tudni legyőzni. Kérem szépen, hogy ezt vegye figyelembe, képviselő asszony, a munkája során talán több sikerrel jár. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me