DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Először is szeretném helyre tenni Bánki Eriknek egy újabb durva csúsztatását, amely gyakorlatilag civil szervezetekhez hasonlította a sportági szövetségeket. Én azt gondolom, hogy Bánki Erik is biztos tudja azt, ő azt állította, hogy a civil szervezetek nem esnek az infotörvény hatálya alá, ez nem így van, nagy részük ugyanis nem lát el közfeladatot, az valóban nem, de amelyik ellát, az igenis az infotörvény hatálya alá esik.
A sportági szövetségek nagyon sokrétű közfeladatot látnak el. Szó volt róla, hogy különböző beruházásokat, infrastruktúrát fejlesztenek, jelentős közpénzből és adókedvezményekből gazdálkodnak. Innentől kezdve olyan törvényjavaslatot letenni az asztalra, amely itt az átláthatóságot korlátozza, minimum felháborító, tisztelt képviselőtársam.
Ön jött nekem Michael Jordannal meg Coelhóval, mindennel. Én egy dologgal szeretném önt szembesíteni: a magyar kormányzat a nyílt kormányzati együttműködéshez való csatlakozással tett bizonyos átláthatósági vállalásokat; korrupcio-meg-elozes.kormany.hu, legyen kedves, lapozza fel és nézze meg, hogy egészen pontosan önök mit vállaltak, és az milyen viszonyban van ezzel a disznósággal, amit itt 24 óra alatt akarnak átverni a magyar parlamenten.
S még egy dolog: a Fidesznek van 18 perce és 29 másodperce, a KDNP-nek van 22 perce és 42 másodperce. Tisztelettel kérem valamelyik államtitkár urat, aki itt van, vagy bárkit a képviselők közül, hogy álljon fel és mondja el, hogy miért kap Andrew Vajna újabb adókedvezményeket. Csaknem két órája vitázunk erről a törvényről, mindenről beszéltek, testi-lelki fejlődésről, sportról, fuvarozókról volt szó, de a salátatörvénynek arról a pontjáról, amely arról szól, hogy Andy Vajnát megint kistafírozza a kétharmad, senki nem szólt egyetlenegy szót sem. Miért, tisztelt államtitkár urak? Miért, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim? (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me