SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Államtitkár Úr! Amit ön most mondott, az csúsztatás. Én egyáltalán nem ezt kifogásoltam, hogy önök oda akarják adni. Én azt kifogásoltam, hogy a benyújtott javaslatban helyrajzi számok szerepelnek. Azt szerettem volna megtudni, és ezt kértem önöktől, hogy ne csak helyrajzi számok szerepeljenek, hanem legyen odaírva, mondjuk, hogy a Budapesti Honvéd vívócsarnoka a XIII. kerületben (Dr. Simicskó István: Rendben.), és akkor az ember tudja, hogy miről van szó és miről beszélünk.
A másik, Bánki Erikre szeretnék reagálni. Ez a baj, kedves képviselőtársam, hogy önök napjában csak kétszer pontosak, mi meg azt szeretnénk, hogy önök egész nap pontosan működjenek és pontosak legyenek, mert ez lenne a jó.
A másik az, hogy az lenne a célja szerintem az egész magyar labdarúgásnak és egyébként az egész magyar sportnak, hogy eljussunk egyszer majd oda, hogy megszűnjön az a - egyébként a kommunista rendszerből itt maradt - mecenatúra-rendszer, hogy mindig az állam, az önkormányzatok és hasonlók támogatják és tartanak el egyesületeket, szakági sportszövetségeket. El kell menni az üzleti alapokon nyugvó sportélet felé, viszont akkor pont azért lenne fontos - ha ilyenekről beszélünk, hogy szponzoráció, támogatás, marketingjogok, közvetítési jogok és hasonlók -, hogy minél nagyobb rálátása legyen adott esetben a civil társadalomnak, a politikának és mindenkinek, hogy ezek a szakági sportszövetségek ne csak pénzmosodák legyenek a későbbiek folyamán, hanem valóban felelősen gazdálkodjanak azokkal a jogokkal, amelyekkel ők bevételi forrásokat tudnak szerezni saját maguknak.
Tehát mi ezért nem tartjuk jónak azt, ha szűkítjük ezt a kört, pont szélesíteni kellene, és egyre jobban azt kellene elérni, hogy az állam és az önkormányzatok kivonuljanak a sportéletből; egy olyan sportélet legyen, amelyik el tudja tartani saját magát, ahogy működik ez egyébként szerte Európában nagyon sok helyen. Viszont ha eljutnánk ide, akkor meg nagyon fontos lenne az, hogy ellenőrizni tudjuk ezeket a sportszövetségeket, hogy valóban felelősen gazdálkodnak. Tehát ezért vagyunk ez ellen.
Egyébként én nem hiszem, hogy tiszteletlenséggel beszélnék, énnekem főleg az államtitkár úr irányában maximális a tiszteletem. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me