FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Magyarország a fiatalok érdekeinek érvényesítésében igen nagy elmaradásban van. A döntéseknek ez a korosztály rendre inkább elszenvedője, nem pedig alakítója. Ennek következtében az ifjúság eltávolodott a politikától és a közélettől mind országos, mind helyi szinten.
Komoly aggodalomra ad okot továbbá, hogy a fiatalok egyre gyakrabban döntenek a településük, sőt akár az ország elhagyása mellett, ami nemcsak egyéni probléma, hanem a nemzet szempontjából is ijesztő jövőt vetít előre.
A Jobbik a parlamentben is folyamatosan felveti a fiatalok problémáit és tartja nyomás alatt a kormányt, hogy foglalkozzanak ezekkel. Most is egy ilyen ügyben szólalok fel, konkrétan, hogy milyen lehetőségek lennének a fiatalok lakóhelyén arra, hogy számukra vonzó, velük jobban foglalkozó településeket teremtsünk.
Ehhez szükség lenne olyan szervezeti keretekre, amelyek ezeket a problémákat az érintettek bevonásával kezelni tudják. Ezért a Jobbik szerint szükséges minél több településen ifjúsági önkormányzat létrehozása. Az intézmény nem új Magyarországon, az ország több településén működik jól ma is. Számos eredményt tudhatnak maguk mögött, képesek voltak a politikát közelebb hozni a fiatalokhoz, megismerni az ifjúság helyi problémáit, és tartalmas programokat szervezni.
Álláspontunk szerint tehát nagyon fontos, hogy az ország minél több településén alakuljon ifjúsági önkormányzat. Éppen ezért országosan a több száz jobbikos önkormányzati képviselő a következő időszakban javaslatot terjeszt elő helyi szinten ennek érdekében. Ezek elfogadása esetén a közeljövőben több száz településen és kerületben kezdődhet meg az ifjúsági önkormányzatok megszervezése. Ha ez sikerül, akkor akár több ifjúsági és gyermekprogram kerülhet megrendezésre, sikerülhet elősegíteni a fiatalok kapcsolattartását és együttműködését, a településen élő fiatalok érdekképviseletét, valamint mód nyílik a helyi problémák felvetésére, azok megoldására és az önkormányzat felé való továbbítására.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdésem az, hogy mi a kormány álláspontja az ifjúsági önkormányzatok megalakításáról. Kérem, egyértelműen nyilvánítsák ki véleményüket arról, hogy támogatni kívánják-e az ifjúsági önkormányzatok megalakítását. Várom egyértelmű és érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me