LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Kedves Képviselő Asszony! Az igazság az, semmiféleképpen nem gondoltam arra, hogy Harangozó képviselő úr vagy ön, kedves képviselő asszony azzal kezdi, hogy a kormány soron kívüli intézkedését akár a Hortobágyi Nemzeti Park Kehi-jelentésével kapcsolatban, vagy a 642 millió forint visszatérítésével kapcsolatban megköszöni. Nem is jár érte köszönet, azonban a korrekt és fair eljáráshoz az is hozzátartozik, hogy szóba hozzák azt, hogy részben az ön határozott fellépésének köszönhetően, részben pedig az ön határozott fellépésének hatására, a kormányzati fogadóképességre tekintettel sikerült a 642 millió forintot, ha tetszik, önnel együtt a földművelésügyi tárcának visszaszerezni az NGM bugyraiból. Sikerült azt a kormányzati intézkedést kikényszeríteni, hogy három év távlatában, az egyébként a 2010 előtti gazdaságpolitikai lépések miatt elrendelt 2011-es zárolások miatt a pénz visszaadásra kerüljön.
A 642 millió forintról a kormány döntött, mérlegelte az ön szempontjait, természetesen tárgyaltunk a civilekkel, hiszen nemcsak önt keresték, hanem jó néhány fideszes képviselőtársamat is. Meghallgatta a miniszterelnök úr kormányülésen a földművelésügyi minisztert is, és ezután a gazdasági minisztert utasította a 642 millió forint visszaadására.
(14.30)
Eddig terjedt az én kompetenciám, minden más, ami ezen túl van, a földművelésügyi miniszter felelőssége és feladata. Azt tartanám helyesnek, ha ugyanazok a szervezetek, amelyek ennek az 1 százaléknak a címzettjei voltak, visszakapnák ezt a pénzt, ugyanezt a 642 millió forintot ugyanezek a társadalmi és civil szervezetek tudnák felhasználni a következő időszakban.
A jövőre nézve minden olyan törekvését támogatom képviselő asszonynak vagy a Földművelésügyi Minisztériumnak, vagy bármely képviselőtársamnak, amely a parlagfűvel szembeni föllépést erősíti, akár a kormányon belül, akár a társadalmon belül. Ebben szívesen vagyok partnere, és az ön fölhívásaira tekintettel nyomon követem a Földművelésügyi Minisztérium parlagfű elleni harcát. Arra kérem Nagy István államtitkár urat, hogy hívja meg önt egy kávéra, és beszéljék meg a jövő évi, parlagfű elleni küzdelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me