LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Támogatom a parlagfű elleni küzdelmét, ezt kérem a minisztériumtól, hogy támogassa az ön küzdelmét, és a kormányon belül a jövő évi költségvetésben vagy a tartalék vonatkozásában a civilek igényeit is figyelembe fogjuk venni.
Itt megragadnám az alkalmat, természetesen bőségesen van tennivalója a kormányzatnak ebben az ügyben, de érdemes volna azon elgondolkodni a kormány számonkérése mellett, hogy a társadalmi aktivitást hogyan lehetne a civilek közreműködésével és segítségével még intenzívebbé tenni. Először is felelőssége van annak, aki a föld tulajdonosa; ha állami földterület, azért, ha magántulajdonban lévő földterület, azért. Felelőssége van a területileg illetékes önkormányzatnak is, amelynek minden lépést meg kell tennie, főleg a közmunkaprogramokkal támogatott önkormányzatoknak a parlagfű-elhárí-tásért.
És természetesen felelőssége van a tárcának, hogy minél több ilyen kezdeményezést támogasson. Készen állunk az önnel való együttműködésre. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me