KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP): Tisztelettel köszöntöm én is önöket. Tisztelt Ház! Államtitkár úr! Távol álljon tőlem, hogy ebből az ügyből politikai tőkét kovácsoljak, én elsősorban a segítségére szeretnék lenni a kormányzatnak, annál is inkább, mert egyszer kaptam egy pozitív ígérvényt ebben az ügyben, csak sajnálatos módon azért fordulok újra a tisztelt Házhoz, mert kaptam egy pozitív választ, csak úgy látom, hogy hetek, hónapok teltek el, és nem történik ebben az ügyben semmi.
Látjuk, évek óta aggodalommal tölt el mindenkit a Selypi-medencében az a környezeti katasztrófa, amelyről szó van. A régi cukorgyár, illetve később a cementgyár és az eternitgyár helyén áldatlan állapotok vannak.
(15.00)
Egy felmérés kapcsán világossá vált, hogy akár harmincéves lappangási idővel is fertőzhet az úgynevezett kék azbeszt embereket.
Nem olyan régiben egy felmérés kapcsán napvilágot látott az a tanulmány, amely szerint 60-80 tonna azbeszt található azon a telephelyen, amelyet nem szakszerűen rekultiváltak, és ahogy említettem, akár harminc év is lehet a lappangási ideje az azbesztózis betegségnek.
Szeretném felhívni államtitkár úr figyelmét is arra, hogy a közelmúltban látott napvilágot az egyik szomszédos település orvosának a nyilatkozata arról, hogy míg a társadalom egészében, mondjuk, egymillió emberre két ilyen jellegű beteg jut, csak Zagyvaszántón hét ilyen betegséggel fertőzött embert regisztrált a háziorvos.
Tudom, hogy folyik egy bírósági eljárás, csak azt szeretném hozzátenni, hogy a bírósági eljárás nem jelent semmire megoldást, mert a probléma most van, a problémát most kell megoldani, és a problémát egyedül a kormány tudja megoldani, és engem aggasztott az két héttel ezelőtt, hogy éppen Sneider képviselő úr indítványa kapcsán a fideszes többség leszavazta a módosító indítványt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Kérdezem éppen ezért, államtitkár úr, mit kívánnak tenni, mikor és milyen források állnak a probléma megoldásának rendelkezésére. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me