MÓRING JÓZSEF ATTILA

Full text search

MÓRING JÓZSEF ATTILA
MÓRING JÓZSEF ATTILA (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A Fogyasztóvédelmi Hatóság az előző évek ellenőrzései során általában a vizsgált kereskedők harmadánál talált hiányosságokat. Tavaly több mint 650 karácsonyi ellenőrzést végzett a hatóság, és ezek esetében 42 százalékuknál talált szabálytalanságot. A hatóság elsősorban a nagy forgalmú bevásárlóközpontokra fókuszál, az ellenőrzések során kiemelt figyelemmel vizsgálják a továbbra is jellemző hibás árfelszámítást és a megtévesztő akciós ajánlatok jelenlétét. Az ünnepek idején kiemelten foglalkoznak a szezonális termékek vizsgálatával, és az egyre inkább teret nyerő internetes vásárlással kapcsolatban is jó tanácsokkal szolgálhatnak.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fogyasztóvédelemben gyökeres szemléletváltozás következett be, hiszen az Alaptörvény állami feladatként fogalmazza meg a fogyasztói jogok védelmét. A kormány egyértelművé tette, hogy kiáll a fogyasztói jogokért, határozottan fellép a kiszolgáltatott helyzet ellen, a vásárlói tudatosság erősödése mellett. A fogyasztói bizalom erősödése rendkívül fontos, hiszen gazdaságélénkítő tényező, jogszerű keretek között történő vásárlásra ösztönöz, és hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez. A sajtóban megjelent hírek szerint a Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai megkezdték a karácsonyi szezonhoz kötődő szokásos ellenőrzéseket.
Mindezek alapján kérdezem tisztelt államtitkár urat, milyen változások történtek az elmúlt időszakban a fogyasztói jogok védelme érdekében, milyen intézkedéseket foganatosítanak a hatóságok a fogyasztók védelme érdekében a karácsonyi szezonban. Várom az államtitkár úr megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me