NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm a válaszát, természetesen elfogadom. Önnek teljes egészében igaza van abban, amikor azt mondja vagy azt sejteti az adatokkal, amiket közzétett itt a parlamentben, hogy ugyan a szegénységet nem sikerült megoldani, de a rezsicsökkentésnek leginkább a legelesettebbeken, a szociálisan hátrányos helyzetben élőkön sikerült segíteni.
Mindezt hogyan? Alacsony infláció, gyakorlatilag 0 százalék közeli infláció van az országban másfél éve. Ez reáljövedelem-növekedést hozott a családok számára, a családoknál több szabadon elkölthető pénz van. Azt gondolom, ez önmagáért beszél, hiszen ez megmutatja a családok biztonságérzetének növekedését, illetve azt a lehetőséget, amit évek óta eddig nem tudtak kihasználni.
(13.10)
De ha itt karácsony előtt beszélünk, épp hoztunk döntést a vasárnapi nyitva tartásról (Közbeszólás az MSZP soraiból: Zárva tartásról!), amiben pont ezt a négy adventi vasárnapot kiemeltük. A legutóbbi adatok az ezüstvasárnapi bevásárlásról azt mutatják (Az elnök csenget.), hogy soha ennyien nem vásároltak még a piacokon és a bevásárlóközpontokban, soha ennyi pénzt nem hagytak az emberek még a piacokon és a bevásárlóközpontokban, és az egy főre jutó áruvásárlások tekintetében is ez a jellemző mutató.
Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me