NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Tisztelt Miniszter Úr! Az államtitkárok vagyonnyilatkozatát sajnos nem hozzák nyilvánosságra; képviselőként sem tekinthetünk bele, mégis kiderült, hogy az ön helyettes államtitkára, Bódi Gábor havonta 2 millió 600 ezer forintot, több mint kétszer annyit keres, mint a miniszteri fizetés, mivel egyszerre négy főállást tölt be, s persze mindegyiket közpénzből fizetik.
A civil szférában piaci alapon persze nem is történhetne ilyen, hiszen ott nem tűrik el, ha valaki elemi szinten sem látja el feladatát, de az önök államigazgatása más. A kisemberek persze robotoljanak, dolgozzanak akár napi 10 órát is, miniszter úr már nem is szégyelli kimondani, idézem: „a Miniszterelnökség sajnos valóban nem családbarát munkahely” és hogy „a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező”.
Eközben nemhogy legalább példát mutatnának a vezetők, hanem például Bódi Gábor három további állami főállást is betölt: havi egymillióért ügyvezetője az állami tulajdonú Kopint-Datorg Kft.-nek; közben havi 175 ezerért a szintén állami tulajdonú Antenna Hungária Zrt. igazgatósági tagja. Ráadásul havi 648 ezerért az elvileg kormánytól független NMHH költségvetéséből fenntartott Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, ami azért is pikáns, mert feladatuk a jogszabálytervezetek független véleményezése.
Így persze nyilván nincs komoly nézeteltérés, semmi vita, ha a tárgyalóasztal mindkét felén ő ül: az infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkárként és a független szaktestület elnökeként. Esetleg még önmaga főtanácsadója is lehetne, ha javasolhatok ráadásként egy ötödik főállást.
Bódi Gábor ráadásul a Bajnai-kormány szakállamtitkára volt. Az elmúltnyolcévezés közben szépen átmentette hatalmát, nemhogy még elszámoltatás lett volna. Tényleg: ha már lúd, legyen kövér! Elszámoltatási kormánybiztosnak nem akarják kinevezni mintegy hatodik főállásként? Kósa Lajostól pedig vissza kell kérjem a Superman-díjat, mert mindezek fényében az már semmi, amit ő képviselőként és egyszerre egy távoli nagyváros polgármestereként folytatott.
A politikusi álláshalmozást szerintem joggal nevezem a politikusbűnözés törvényesített formájának, ezért is tölt el büszkeséggel, hogy a Jobbikkal sikerült véget vetnünk a legáltalánosabb formájának, hogy valaki egyszerre országgyűlési képviselő és polgármester. Régi követelésünk ez, de úgy tűnik, van még feladatunk bőven, mert a Fidesz kreativitása és gátlástalansága e téren határtalan.
Ezért kezdeményezzük az államtitkárok és helyetteseik álláshalmozásának megszüntetését és vagyonnyilatkozatuk nyilvánosságát, no meg persze az egy háztartásban élő családtagjaikét is, mert egyesek hajlamosak kisgyermekük nevére íratni ingatlanjaikat százmilliós nagyságrendben pusztán azért, hogy megpróbálják eltüntetni megmagyarázhatatlan vagyongyarapodásukat a közvélemény előtt.
Tisztelt Miniszter Úr! Hogyan tölthet be tehát közpénzből egyszerre négy főállást a Bajnai-kormányból átmentett Bódi Gábor, ha csak a Miniszterelnökség helyettes államtitkáraként elvileg napi 10 órás munkaideje van? Mivel nyilvánvalóan nem látja el feladatát, kezdeményezi-e a felmentését?
Köszönöm, hogy megtisztel személyes válaszával. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me