DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A probléma komplex. A csődvédelem önmagában csak egy védett időszak a hitelezőkkel szemben, de ezen túlmenően olyan megoldást kell kidolgozni, amely elősegíti a pénzügyi intézményekkel történő egyezségkötést. Olyan állami segítő hálózatot épít ki, amely az adós támogatójaként részt vesz a hitelintézetekkel történő kapcsolatfelvételben, képzési és foglalkoztatáspolitikai segítséget is nyújt a rászorulóknak.
A Kereszténydemokrata Néppárt frakciója eljuttatta javaslatát a kormány illetékes minisztériumainak, valamint a pénzügyi intézményrendszer állami felügyeletéért és a pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzéséért felelős Magyar Nemzeti Banknak, akik jelenleg vizsgálják a KDNP-s szakértők javaslatait, és elvégzik a szükséges elemzéseket. A KDNP által kezdeményezett családi csődvédelem legfontosabb feladata, hogy a családokat - mint a társadalom legfontosabb alappilléreit - támogassa a fizetési nehézségek esetén. Ehhez kellenek a családi csődbiztosok is. A javaslatcsomag célja az lesz, hogy úgy mérsékelje a családok válsághelyzetét, hogy közben a hitelezők esélyei is a lehető legjobbak legyenek a követeléseik megtérülésére.
Fontos, hogy olyan eladósodott lakossági csoportoknak nyújtson segítséget a javaslat, akik az eddig bevezetett állami adósmentő intézkedéseket vagy nem tudják valamilyen okból igénybe venni, vagy pedig az említett intézkedések az ő esetükben nem bizonyultak elegendőnek a fizetőképesség helyreállításához. Az adósságok rendezése és az adósok érdekének védelme olyan szabályozással valósulhat meg, amely több lépésből áll. Ezeket a rendelkezésemre álló egy percben fogom önnek ismertetni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me