Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Látható, hogy Magyarországon, ha egy cég vagy vezetője bajba kerül, különböző könnyítő megoldásokkal élhet, adott esetben még a tartozásai egy részének megfizetése alól is mentesülhet. Nem mondjuk azt, hogy helyes, hogy így van, de a csődeljárás tekintetében bizony mutatkoznak könnyítő lehetőségek számára. Adott ugyanakkor több mint 120 ezer szerződés és mögötte álló családtagok, akik esetében már bedőlt vagy törlesztőképtelen szerződésekről beszélhetünk, és akiken nem segít semmilyen körülmények között senki.
A Jobbik álláspontja szerint a többször emlegetett családi csődvédelem vagy magáncsőd bevezetésével haladéktalanul segítő kezet kell nyújtani ezen érintett családoknak, mégpedig oly módon, hogy persze, fizessék vissza az indokolt tartozásukat, de egyértelműen csak annyit, amennyi indokolt, és addig is egy ingyenesen kirendelt családsegítő segítsen újratárgyalni az ő hitelüket, és amennyiben lehetséges, ingyenes átképzésekkel a munkaerőpiacra történő visszavezetésüket is.
Látható, hogy a mi ötletünk nem arról szól, mint a KDNP korábbi felvetése, amely szerint egy csődgondnok megmondaná a családfőnek, hogy mire költhetnek, hogy jut-e az idős családtag gyógykezelésére vagy a gyermek iskoláztatására. Nem! A Jobbik nem szólna bele abba, hogy a család mire költse a pénzét, viszont olyan könnyítő lehetőséget biztosítana minden, az út szélén hagyott magyar honfitársunk számára, amiből következően végre érezhetnék azt, hogy az állam és a felügyeleti rendszer mellett nem hagyja magukra a politikum is őket teljes mértékben. Tehát egy olyan lehetőséget kívánunk biztosítani és szavatolni, amely ezen 120 ezer család és a családtagok számára pótolhatatlan mentőövet nyújthat.
Teljesen egyértelmű tehát, hogy a multicégek és a bankok paradicsomában járna ez a lehetőség az embereknek is. Ami kérdéses, hogy mi a kormányzat álláspontja a magáncsőd vagy családi csődvédelem bevezetéséről azt követően, hogy 2010-ben az egyik pártja ezzel kampányolt, 2012-ben megígérték, és a mai napig nem tettek ennek érdekében semmit. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me