DR. VADAI ÁGNES

Full text search

DR. VADAI ÁGNES
DR. VADAI ÁGNES (Független): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Önök, kormánypárti képviselőtársaim, azt mondták, azért nem jönnek el reggel, mert politikai cirkuszban nem vesznek részt. Érdeklődni szeretnék, hogy akkor ez micsoda, amit a köztársasági elnökkel közösen játszanak. Ez egy bábjáték. A köztársasági elnök visszaküldi - mellesleg a fideszes köztársasági elnök - a törvényt, önök egy kicsit módosítgatnak, majd ugyanúgy átnyomják ezt az egyébként önökhöz közel álló cégeket támogató úgynevezett plázastoptörvényt.
Vajon önöket vagy a köztársasági elnököt piacgazdasági megfontolások vezetik-e a módosítás kapcsán? Ezt a szóösszetételt önök nem nagyon ismerik, úgy igen, hogy piac: lenyúljuk vagy államosítjuk, gazdaság: tönkretesszük. Vajon a vállalkozás szabadságának kérdése vezeti-e önöket vagy vezette a köztársasági elnököt ebben az ügyben? Ja, hát az önök strómanjai meg csicskái vállalkozásának szabadsága, az igen, a másé, az semmiképpen nem.
Vajon a tulajdon védelme vezeti-e önöket, vagy éppen vezette a köztársasági elnököt, amikor visszaküldte ezt a törvényt? Ja, hát a saját tulajdonuk védelme, azt láttuk. Ha a saját tulajdonukat kell megvédeni, akkor mindent, ha a haverok tulajdonát, érdekét kell megvédeni, akkor mindent, ha másét, akkor semmit.
Vajon akkor mégis milyen érdek vezette önöket ebben az ügyben? Már több képviselőtársam is elmondta, hogy egészen világos, hogy semmiképpen nem a magyar állam vagy a magyar polgárok érdeke. A strómanok, a haverok és végső soron a kormánypártok érdeke vezette az eredeti törvénynél és ennél is. És képviselőtársaimnak megmondom, hogy miért éppen ez a kormányhivatal. A rövid válasz az, hogy csak. Merthogy maguk így szoktak törvényt alkotni az Országgyűlésben.
A hosszabb pedig nyilvánvalóan, mert ott van valami mutyi, valami érdek, ami miatt ezt a kormányhivatalt kell előretolni.
Nem tudom, képviselőtársaimnak (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a kormányoldalon feltűnt-e, hogy nemhogy 400 méter felett nem építenek… (L. Simon László: Négyzetméter!) - 400 négyzetméter felett, hanem 4 négyzetméter alatt sem építenek lassan Magyarországon.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me