„Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezé…

Full text search

„Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezése fenntarthatósági szempontjainak érvényesítése érdekében történő módosításáról szóló, az Országgyűlés 2014. december 9-ei ülésnapján elfogadott, de ki nem hirdetett törvényhez benyújtott törvényalkotási bizottsági módosító javaslatról történő döntés
Soron következik az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezése, fenntarthatósági szempontjainak érvényesítése érdekében történő módosításáról szóló, az Országgyűlés 2014. december 9-ei ülésnapján elfogadott, de ki nem hirdetett törvényhez benyújtott törvényalkotási bizottsági módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A ki nem hirdetett törvény T/1995/13. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. A Törvényalkotási bizottság ma délelőtt a köztársasági elnök úr átiratát megtárgyalta, és T/1995/16. számon módosító javaslatot, T/1995/17. számon pedig jelentést terjesztett elő.
Most a határozathozatalok következnek. Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály rendelkezései szerint ennek során külön szavazás kérésére nincs lehetőség.
Először a benyújtott módosító javaslatról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/1995/16. számú módosító javaslatát.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen szavazattal, 52 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyes kereskedelmi építmények engedélyezése, fenntarthatósági szempontjainak érvényesítése érdekében történő módosításáról szóló T/1995/13. számú, a köztársasági elnök úr által megfontolásra visszaküldött törvényt az imént elfogadott módosításokkal.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosított törvényt 119 igen szavazattal, 35 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me