DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Egy olyan gyalázatos politikai akció keretében, mint a parlament ülése, tisztelt államtitkár úr, engedjék meg, hogy napirend előtt köszöntsem a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőit itt az ülésteremben. Köszönjük önöknek, hogy a mai napon világossá tették az egész ország számára, hogy kiket és mit képviselnek önök itt a parlamentben. Önöknek ugyanis nem volt fontos ma reggel bejönni a munkahelyükre és megszavazni az MSZP azon javaslatát, amely megtiltotta volna a kormány számára, hogy az útdíj kiterjesztésével újabb sarcot vessenek ki a választóikra.
Engedjék meg, hogy külön név szerint köszöntsem az érintett útszakaszon élő emberek országgyűlési képviselőit: Dunai Mónika, Fónagy János, Kucsák László, László Tamás, Rogán Antal, Szabolcs Attila, Szatmáry Kristóf, Varga Mihály, Vas Imre és Simicskó István Budapestről, Aradszki András, Földi László, Harrach Péter, Bóna Zoltán, Csenger-Zalán Zsolt, Czerván György, Hadházy Sándor, Pánczél Károly, Pogácsás Tibor, Szűcs Lajos, Tuzson Bence, Vécsey László Pest megyéből, az agglomerációból; Bencsik János, Czunyiné Bertalan Judit, Völner Pál Komárom-Esztergom megyéből; Firtl Mátyás, Gyopáros Alpár, Kara Ákos, Nagy István, Simon Róbert Balázs Győr-Moson-Sopron megyéből; Seszták Miklós, Kovács Sándor, Petneházy Attila, Simon Miklós, Tilki Attila, Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből; Hirt Ferenc, Horváth István, Potápi Árpád János Tolna megyéből; Hargitai János, Csizi Péter, Hoppál Péter és Tiffán Zsolt Baranya megyéből. (Zaj a kormánypárti oldalon.)
Ők azok, akik majd ha hazamennek, bizonyára elmagyarázzák a saját egyéni választókerületükben az embereknek, mennyivel jobb lesz nekik, hogy fizethetnek azért, amiért eddig nem kellett. (Dr. Nagy István: Az eddigi 42 ezer helyett ezután 5 ezret!) Hogy 5 ezer forintot fizethetnek a jövőben azért, hogy munkába járjanak, hogy vásároljanak, hogy a gyermekeiket iskolába vagy óvodába vigyék. Ez a téma reggel nem volt önöknek fontos, most mégis itt vannak. Itt vannak, mert önöknek a választóik akarata és érdeke helyett a kormány által elpuskázott mutyitörvények újbóli elfogadása viszont, úgy tűnik, hogy fontos.
S még mielőtt meghallgatnánk, hogy az ellenzék maradjon csöndben, mert önök az idén háromszor nyertek választást, szeretném figyelmeztetni önöket, hogy ez októberig volt így. Azóta elvesztettek közel 1 millió szavazót, és 50:30-ra vertük önöket az újpesti időközi választáson is. (L. Simon László: És most már többségetek is van!)
Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Értsék meg, hogy ez már önökről szól. El kell dönteniük, hogy a választóikat vagy Orbán Viktort képviselik akár a választóikkal szemben is. Lehet, hogy önök közül sokan istenként tekintenek Orbán Viktorra, de higgyék el, nem az. Ember ő, ráadásul a gyarlóbbik fajtából. Jó taktikus, sokszor szerencséje volt, és kapóra jött neki a gazdasági világválság is, amelybe politikai oldaltól függetlenül Európa minden kormánya belebukott. De ettől még nem tévedhetetlen, és szemmel láthatóan elvesztette maradék kapcsolatát is a valósággal.
Tisztelt Képviselőtársaim! Egyszer minden véget ér. (Dr. Répássy Róbert: Ezt ti már ismeritek!) Orbán Viktor országlása most, úgy tűnik, inkább előbb, mint utóbb. (Lukács Zoltán: Ti is megismeritek!) A most kezdődő ünnepek pedig remek alkalmat adnak önöknek, hogy végiggondolják, meddig mennek el ezen az úton: hogy egyszemélyes hatalom marionettfigurái maradnak, vagy a választóik országgyűlési képviselői. Az idő rohan, és önök vele együtt a szakadék felé.
Ehhez kívánok önöknek áldott, békés ünnepeket. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me