HARRACH PÉTER

Full text search

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER (KDNP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Meggyőződésem, hogy a közélet szereplőinek időnként le kell lépni a porondról. (Derültség és közbekiáltások az ellenzéki padsorokból, köztük Lukács Zoltán: Porond, az a cirkuszban van.), és kell tudni hallgatni akkor is, ha van olyan véleménye, amit szívesen elmondana vagy bekiabálna. (Folyamatos zaj az ellenzéki padsorokban.)
Karácsony közeledik, és nem könnyű ellenállni annak a kísértésnek, hogy valaki ne kapcsolódjon bele a heves vitába, de talán ez az időszak méltó arra, hogy kicsit csöndben legyünk, és megpróbáljuk ennek az ünnepnek az üzenetét felfogni. (Lukács Zoltán: Ami az, hogy szombaton is bezárunk.) Ennek az ünnepnek van a hívő ember számára is üzenete, és van a nem hívő számára, de talán, ha érzékenyek vagyunk rá, akkor a közélet szereplői számára is tudunk valamit ebből felfogni.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
A hívő ember számára nyilván az üdvtörténet nagy eseménye, a megtestesülés az üzenet; mindnyájunk számára - függetlenül attól, hogy hívők vagy nem hívők vagyunk - annak az útnak az üzenete, amely arról szól, hogy hogyan lehet boldog az ember egyéni élete, ha nem az önzésnek, hanem a másik felé fordulásnak az útját választja.
És talán nekünk, a közélet szereplőinek is van konkrét üzenete. Az pedig az, hogy ne a gyűlölet hangján szóljunk, hanem megpróbáljuk a világ jobbításának a szempontját figyelni. Most, karácsonyhoz közeledve minden magyar családnak békés, boldog karácsonyt kívánok, és különösen azoknak, akik kénytelenek egyedül ünnepelni ezt a napot. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me