L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Tulajdonképpen addig egyet is érthetünk önnel, hogy a korrupció rendkívül káros, nagyon sok kockázatot rejt, és hogy a korrupció ellen a lehető leghatékonyabban fel kell lépni.
Aztán innentől fogva úgy éreztem magamat, mintha nem is ebben a ciklusban ülnénk a parlamentben; látszik, hogy a jobbikos képviselőtársaim 2010 óta ülnek itt a parlamentben, mert valójában nem jó helyre címzik mindazt, amit elmondtak. Csodálkozom, hogy elhangozhat egy ilyen felszólalás úgy a Magyar Országgyűlésben, hogy ön nem kérdezi meg a szocialistáktól azt, hogy 128 millió forintot miből fizetett vissza Simon Gábor az adóhatóságnak. Továbbra is várjuk a korrupció ellen küzdő szocialista képviselőtársainktól erre a magyar társadalom nagy részét izgató kérdésre a választ. (Dr. Schiffer András: Erre is!) Ha önök szembenéznek a választópolgárokkal, ha önök szembenéznek a tüntetőkkel, tisztelt képviselőtársaim, akkor (Közbeszólások az MSZP soraiból.), akkor tessék megmondani őszintén, hogy miből fizette vissza Simon Gábor a 128 millió forintot az adóhatóságnak!
Tisztelt Vona Képviselőtársam! Abban is egyetértek önnel, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, hogyha valaki korrupciós tevékenységben érintett, és ezzel zsarolják. Ugyanakkor a lehető leghatározottabban vissza kell utasítanom azt, hogy kormányzati szereplők ilyen kérdésben érintettek lennének. Nyugodt lelkiismerettel jelentem ki önnek azt, hogy a magyar kormánynak nincs olyan tagja, a magyar minisztériumokban nincs olyan államtitkár, és a magyar parlamentben nem ül egyetlenegy olyan kormánypárti képviselő sem, akit külföldi titkosszolgálatok zsarolni tudnának bármilyen korrupciós cselekedettel. (Közbeszólások a Jobbik és az MSZP soraiból.)
Tisztelt Képviselőtársam! (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Önöknek inkább arról kéne számot adniuk itt, jobbikosoknak, hogy vajon a KGB mivel zsarolja Kovács Bélát, az orosz titkosszolgálat mivel fogja önöket, és hogy milyen kapcsolat van önök között és az oroszok között, miből is finanszírozzák mindazt, amit az elmúlt években véghezvittek. (Dr. Schiffer András: Hogy áll a vizsgálat?) Kovács Béla esete és ügye egyértelműen bizonyítja azt, hogy önök ebben a kérdésben sem őszinték, önök eltakarták az igazságot a választók elől, és önök elmaszatolták. Ott kellett volna azzal a következetességgel kiállniuk, mint amit itt ma sugallnak!
Tisztelt Képviselőtársam! Értjük azt a politikai taktikát és technikát, hogy ön azt mondja, hogy a Fidesz is lopott és az MSZP is lopott. (Szilágyi György: Így van!) De ez egy ócska kísérlet, önök ilyenkor azt a játékot játsszák el, tisztelt Vona képviselőtársam, hogy önök a harmadik erő a két, már egykor kormányzott erő között. Ma reggel pont az ellenkezőjét láttuk: amikor az az érdekük, akkor nagykoalíció van. Én benn ültem reggel 8-kor a parlamentben (Dr. Staudt Gábor: Aztán elszaladtál!), remekül összeborultak a jobbikosok a szocialistákkal. (Nagy zaj. - Az elnök csenget.) Itt voltunk, láttuk, együtt szavaztak újfent a szocialistákkal (Lukács Zoltán: Mi itt voltunk, te egyedül voltál!), tisztelt képviselőtársaim, azt kell hogy mondjam önöknek, hogy amikor úgy kívánja az érdekük, akkor egy követ fújnak velük, amikor meg úgy tűnik, hogy egymásnak ki lehet játszani itt az egykoron kormányzó … (Folyamatos zaj az ellenzék soraiból.) Képviselő asszony, parancsoljon! Úgyis annyira…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me