DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Én is röviden szeretnék hozzászólni a témához. Valóban számtalan ponton lehetett volna az egyesületekről vitatkozni, törvényt módosítani, és számos olyan probléma létezik, amit meg lehetett volna oldani akár a nyári szünet előtt. Nagyon sajnáljuk, hogy a Fidesz-KDNP-többség legfőbb problémája, hogy a személyre szabott jogalkotást folytassa.
Ami előttünk fekszik javaslat - ahogy azt Szávay István képviselőtársam már elmondta az általános vitában -, valóban arról szól, hogy a Csepeli Munkásotthon Alapítványt hogy lehet átjátszani Németh Szilárdnak vagy esetleg a hozzá köthető köröknek. Nyilván az idő el fogja dönteni, hogy ez így lesz-e. Természetesen az információk el fognak jutni.
Egyébként azt is el kell mondjam, hogy információink szerint, illetve ahogy az elhangzott az általános vitában is, a Munkásotthon Alapítvány annak idején az MSZMP-s káderek által került a kilencvenes években átjátszásra, és való igaz, hogy ennek az elszámoltatását vagy a felülvizsgálatát - tudom, erre lehet azt mondani, hogy túl sok idő telt el, de -, a helyzet helyretételét bármilyen módon még támogatnánk is. Tehát öntsünk tiszta vizet a pohárba, nézzük meg, hogy a Munkásotthon Alapítvány hogyan, milyen módon került oda azokhoz az emberekhez, akiknél jelen pillanatban van, illetve bármilyen módon lehetne reparálni ezt a helyzetet, de az, hogy átadjuk egyik érdekkörtől a másiknak, ez így, ebben a formában nem elfogadható számunkra.
Azt is lehetett látni Németh Szilárd négyéves polgármestersége alatt, hogy viták voltak a Munkásotthon Alapítvánnyal és a Csepeli Munkásotthonnal, tehát van egy múltja, a helyiek által is ismert múltja ennek az előterjesztésnek, és ebben a formában az, hogy nem a bíróság, hanem majd az önkormányzat fog dönteni arról, hogy az alapító halála után ki fogja ezeket a jogokat képviselni, ki fogja ezeket a jogokat gyakorolni, ez teljesen egyértelmű, hogy a jelenlegi fideszes önkormányzati vezetésnek kedvez, és ebben a formában valóban igaz és elmondható, hogy Németh Szilárdhoz köthető az előterjesztés, illetve ő fog ebből abban a formában profitálni, hogy ők fogják eldönteni, hogy az alapítói jogok milyen módon kerülnek majd kijelölésre.
Természetesen ezért ebben a formában nem tudjuk támogatni az előterjesztést, de a jövőben nyomon fogjuk követni, hogy ezekkel a jogokkal az önkormányzat hogyan fog élni, és amennyiben ez olyan módon történik meg, ami elfogadhatatlan, akkor hangot is fogunk neki adni, és nyilvánvalóan a helyi közvélemény is ezt a helyén fogja kezelni, legkorábban vagy legrosszabb esetben a 2018-as, illetve a ’19-es választások alkalmával. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me