DR. HARANGOZÓ TAMÁS,

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS,
DR. HARANGOZÓ TAMÁS, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A szakmai álláspontunkat ismertettem a TAB kisebbségi véleményének előadása során. Sommásan, ugyanazt tudom megismételni, a Fidesz-kormány képtelen megvédeni Magyarország és az Európai Unió határait és a magyar állampolgárokat, sőt fél éven keresztül nem tett semmit, és a következő fél évben is erre lehet számítani a jelenleg előttünk fekvő törvényjavaslatot olvasva.
A politikai véleményünk kifejezésére pedig engedjék meg, hogy felolvassak önöknek egy versből két versszakot: „Oly korban éltem én e földön, / mikor az ember úgy elaljasult, / hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra, / s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, / befonták életét vad kényszerképzetek. / (Dr. Staudt Gábor: A kommunizmusról szól?) Oly korban éltem én e földön, / mikor ki szót emelt, az bujhatott, / s rághatta szégyenében ökleit, - / az ország megvadult s egy rémes végzeten / vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.” (Közbeszólások a kormánypártok és a Jobbik soraiból.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezt a két bekezdést szerettem volna felolvasni, akkor még nem gondoltam, hogy Kósa Lajos és Rogán Antal szó szerint meg is felel majd mind a két bekezdésnek. Azt, amit önök itt előadtak, azt a rasszista, idegengyűlölő dumát, amit itt vezérszónoklatként előadtak (Moraj a kormánypártok és a Jobbik soraiban.), tisztelt képviselőtársaim, az egyszerűen méltatlan ennek a Háznak a falaihoz. A Magyar Szocialista Párt nem támogatja ezt a törvényjavaslatot ebben a formában. Köszönöm szépen. (Szilágyi György: Éljen a Tanácsköztársaság! - Balla György: Szégyelld magad! - Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me