GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! 2014 fekete esztendőnek mondható a munkabalesetek tekintetében, hiszen 14 százalékkal nőtt a munkabalesetek aránya. 19 661 ilyen balesetet regisztráltak, és ebből 78 halálos eset volt.
Főleg az a generáció, a 35-45 közötti, amelyik a legaktívabban éli az életét, ők szenvedték el a legtöbb munkabalesetet, és a 45-55 év közöttiek pedig legnagyobb részt voltak érintettjei a halálos baleseteknek. Nemcsak a hátrányos helyzetű térségekben, hanem Budapesten, Pest megyében, Győr-Moson-Sopronban hasonlóképpen nőttek ezek a baleseti létszámok. És nem csak az építőiparban, nem, ugyanúgy az árufeltöltés és más egyéb szakterületek tekintetében is.
Igazából a kérdésem akörül forog, hogy a munkaadók által kötött felelősségbiztosítások aránya félelmetesen alacsony ma Magyarországon, ilyen 3-4 százalékos mértéket ölt az arány. Tudják, akkor, amikor egy gépjármű után is kötelező felelősségbiztosítást kell kötni - nem azt mondom, hogy köthető, nem, kell kötni -, akkor miért van az, hogy a dolgozók esetében ez a fajta felelősségbiztosítás 3-4 százalékos mértékű?
Miért van az, hogy a munkavédelmi, munkaügyi szabályok szigorú betartása, betartatása nem lebeg a munkaügyi kormányzat szeme előtt? Miért? Miért van az, hogy a prevencióra, a megelőzésre nem túl sokat fordítanak? Miért? Hiszen ezek mind segítenének. Nem érték az önök számára az emberi élet? Nem akarják, hogy elkerülhessék az emberek minél nagyobb számban a munkabaleseteket? Miért hagyják, hogy ilyen folyamat erősödjön, ahol a munkabalesetek száma nő, ahol a halálos áldozatok is egyre növekvő trendet mutatnak?
Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me