TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Ha valamelyik pártnak elszámolnivalója van a közvéleménnyel a brókerbotrány kérdésében, az biztosan nem a Fidesz, hanem éppen a Jobbik. Sajnos ide kell hogy hozzam a pénzügyi szolgáltató rendszer ellenőrzésének szigorításáról szóló törvény júniusi szavazását, amelynek voltak kétharmados részei, amely a Magyar Nemzeti Bank ellenőrzési jogosítványait erősítette volna meg, és azt az önök pártja leszavazta. (Dr. Staudt Gábor: Nem erről szólt a kérdés!) A Jobbik leszavazta, a szocialistákkal koalícióban.
Mi történt 2010 - amikor ön benyújtotta a szigorú módosító javaslatokat - és 2015 között? Mi történt önökkel? Most már esetleg nem a szigorítás mellett vannak? Most már amellett vannak, hogy legyen a szabály olyan, mint amilyen eddig volt? Netán a brókerek megkörnyékezték a Jobbikot? Vagy más válasz van erre? Mi több, amikor kivettük a törvényből a kétharmados szabályokat és újra idehoztuk a Ház elé, önök érthetetlen módon azt sem tudták támogatni. Úgy gondolom tehát, először önöknek kell a közvélemény előtt elmondani, hogy mi történt ebben a kérdésben a pártjukban. Egyébként sok más kérdésben is megváltozott az álláspontjuk, de ezt most hagyjuk.
Ami pedig a Fidesz érintettségét illeti: önök ezt már harmadjára vagy negyedjére mondják el itt a parlamentben. Azt tudom önnek mondani, hogy ha bármilyen információja van, fáradjon be az igazságszolgáltatás hatóságaihoz, az ügyészséghez, a rendőrséghez, mondja el azt és tegyen feljelentést. De önnek joga van a Magyar Nemzeti Bankot is kérdezni. Kérdezze meg tőlük, hogy van-e ilyen jellegű érintettség. De a sunyiskodást fejezzék be! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me