VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ma már szót ejtettünk erről a témáról, de mivel nem kaptunk az önök oldaláról semmilyen választ, ismét megteszem. 2010-ben én magam 24 darab módosító javaslatot nyújtottam be a pénzügyi felügyeletről szóló törvényhez, olyan javaslatokat, amelyekkel meg lehetett volna előzni a mostani 300 milliárd forintos károkozással járó brókerbotrány kialakulását. Ezeket a módosító javaslatokat említette meg Windisch László a Magyar Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt, mint olyan javaslatokat, amelyeket ha megcsináltak volna, el lehetett volna kerülni ezt a károkozást.
Akkor ezeket a javaslatokat önök, a Fidesz képviselői a szocialistákkal nagykoalíciót alkotva leszavazták itt az Országgyűlésben, ezért nem lehetett ebből törvény.
A későbbiekben öt éven keresztül elfelejtette a pénzügyi felügyelet leellenőrizni ezeknek a brókercégeknek a tevékenységét, egyetlenegy normális ellenőrzés sem valósult meg.
A Quaestor-botránynak is az volt a tanulsága, hogy a cégvezető maga tárta fel a miniszterelnöknek írt levelében, hogy komoly problémák vannak a brókercégnél és csődbe fog menni - nem önök tárták fel -, és amikor elindult az ezzel kapcsolatos találgatás, hogy vajon hány fideszes képviselő, hány politikus, hány családtag, mennyi gazdasági érdekeltség lehetett ebben személyesen érintett, akkor bizony a kormány elkezdett sumákolni, és miközben Orbán Viktor miniszterelnök úr egyes pártokat sunyinak hívott, a mai napig egyetlen olyan párt van, amelyik sunyizik a Magyar Országgyűlésben, és ez az önöké, államtitkár úr.
Önök nem hajlandók aláírni büntetőjogi felelősségük tudatában azt a nyilatkozatot, hogy nem menekítettek ki bennfentes információk alapján pénzt a Quaestorból. Kérdezem, hogy miért nem hajlandók aláírni a nyilatkozatot. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me