LÁSZLÓ TAMÁS

Full text search

LÁSZLÓ TAMÁS
LÁSZLÓ TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Mélyen tisztelt ellenzéki Képviselők! A mostani fölszólalásomban attól a csőlátástól kívánom önöket megóvni, ami egyre erősebb, ahogyan haladunk előre ebben a vitában. Önök ettől a törvénytől várják azt, hogy a foglalkoztatásnak minden problémáját megoldja, illetőleg ettől kérnek számon olyan dolgokat, amelyek ebben a törvényben nincsenek benne. Amikor önök számon kérnek, az viszont a kormány programjában nagyon-nagyon hangsúlyosan benne van.
Tekintsük meg például azt, hogy mennyit fordítottak, mondjuk, a 2007-13 közötti időszakban gazdaságfejlesztésre az európai uniós forrásokból: mindösszesen csak 24 százaléknyit. És mit tervez a kormányzat erre az európai uniós ciklusra, a 2014-20 közötti időszakra: 60 százalékot, kedves hölgyeim és uraim, kedves ellenzéki képviselők! Ez a 60 százalék azt jelenti, hogy gazdaságfejlesztésre 4300 milliárd forintnyi összeg jut, és úgy gondolom, az önök összes problémájára ez a válasz, és ez ad igazából megoldást azokra a gondolatokra, amelyeket önök ettől a törvénytől kérnek számon. Ettől ezt nem kell számon kérni!
Hadd soroljak fel önöknek csak néhány dolgot, mert ez is benne volt az önök fölszólalásaiban, hogy mi mindent tartalmaz a gazdaságfejlesztés programja a 2014-20 közötti európai uniós ciklusban: a munkanélküliek és inaktívak vállalkozóvá válásának támogatását; munkaerőpiaci belépést elősegítő célzott támogatásokat; hátrányos helyzetű munkanélküliek és inaktívak foglalkoztathatóságának javítását; ifjúsági garanciát; munkaerőpiaci szolgáltatások fejlesztését; társadalmi vállalkozások támogatását; szociális gazdaság fejlesztését - és így tovább. Ez hallatlanul széles körű, átfogó, és az egész foglalkoztatáspolitikában, gazdaságfejlesztésben egy fősodor bontakozik ki ebből; önök egy mellékszáltól kérik számon a fősodort.
Úgy gondolom, ezt a mellékszálat engedjék el, tisztelettel kérem. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me