HORVÁTH ISTVÁN

Full text search

HORVÁTH ISTVÁN
HORVÁTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselőtársaim! Mint ahogy azt dr. Galambos Dénes képviselőtársunktól már hallottuk, a T/4854. számú javaslat az 1308/2013/EU parlamenti és tanácsi rendelethez és ezzel a közös agrárpolitika fejlődő irányelveihez igazodva új hazai jogi hátteret teremt a termékpiaci szabályozás fontos kérdéseinek. Ezek az új szabályok ültetik át a hazai jogrendbe azokat az EU-s irányelveket, amelyek nagyobb figyelemmel vannak a szakmaközi szervezetek tevékenységének támogatása iránt. Ezt az irányvonalat a kormány is örömmel veszi és támogatja, továbbá az általános és a részletes viták során úgy érzékeltem, hogy az ellenzéki képviselőtársaim is egyetértenek ennek az új törvényjavaslatnak a célkitűzéseivel.
A korábbi szakmaközi szabályozás része volt a szaktanácsadás rendszerét szabályozó néhány rendelkezés is, melyeket a jogrendszer koherenciája érdekében az új törvénytervezetbe is be kellett építeni. Mindez a bizottsági viták folyamatában történt. Adódott ugyan néhány jogtechnikai nehézség, de mégis elmondható, hogy végeredményében a holnapi szavazáson egy olyan egységes javaslat születhet, amely minden fontos szabályozási elemet tartalmaz, és teljesíti a vele szemben támasztott elvárásokat.
Kérem képviselőtársaimat, hogy a holnapi szavazáson támogassák a kiegészítő módosításokat és a zárószavazáson magát a törvényjavaslatot is. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me