KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az előttünk fekvő törvényjavaslat általános vitája során elmondott expozémban világosan kifejtettem a törvényjavaslat benyújtásának indokait, erre utalt Vas Imre képviselőtársam is mostani hozzászólásában.
Szeretném leszögezni itt is, hogy az életpályamodell 2015. július 1-jétől bevezetésre kerül. Ennek nagyon fontos része az illetményemelés, ami - úgy, ahogy Vas Imre képviselőtársam elmondta - 2015. július 1-jétől átlagosan 30 százalékos illetményemelést jelent, 2016. január 1-jétől további 5 százalékkal történő emelést, és 2017., 2018. és 2019. január 1-jétől további 5-5 százalékkal, összesen átlagosan 50 százalékkal emelkedik a rendvédelmi hivatásos állomány illetménye.
Ami a költségvetési forrásokat illeti, szeretném elmondani Legény Zsolt képviselő úrnak, hogy a 2015-ös forrás rendelkezésre áll, a 2016-os forrásról pedig holnap fogunk a 2016. évi központi költségvetésről szóló szavazásnál dönteni. 121,7 milliárd forint áll erre rendelkezésre, és nyilvánvaló, hogy a további emelésről a tárgyévi költségvetésben fogunk dönteni. Tehát felelősen kijelenthetjük, hogy a források rendelkezésre állnak.
Sajnáljuk, hogy az MSZP, amikor kormányon volt, akkor sem támogatta a hivatásosok illetményemelését, és most ellenzékben sem támogatja. Reméljük, majd egyszer megváltoztatják az álláspontjukat.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, a javaslatot a holnapi zárószavazáson szavazatukkal támogassák. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me