CZERVÁN GYÖRGY

Full text search

CZERVÁN GYÖRGY
CZERVÁN GYÖRGY földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Köszönöm az észrevételeket és a támogató véleményeket. Az összegző módosító javaslat 7. pontja szerinti módosítás a borászati hatóságnak mérlegelési lehetőséget ad a jogkövetkezmények alkalmazására, figyelemmel arra, hogy azokat a bortörvény 48. § (2) bekezdés c) pontja megfelelően tartalmazza.
Az összegző módosító javaslat 9. pontja kiegészíti a törvényjavaslatot. A 2016. január 1-jén hatályba lépő telepítési engedélyezési rendszerben is indokolt fenntartani a szankcionálás lehetőségét arra az esetre, ha a borszőlőültetvény telepítője a telepítési engedélyben foglaltaktól eltérően hajtja végre a telepítést.
Az összegző módosító javaslat 16. pontja szerint a 9. ponttal összefüggésben a bortörvény 43/B. §-át a 2016. január 1-jén hatályba lépő telepítési engedélyezési rendszerben is indokolt fenntartani. A 43/B. § a borszőlőültetvény telepítése esetén szabályozza azokat az eseteket, amikor a telepítő rendelkezik telepítési engedéllyel, de az abban foglaltaktól eltérően hajtja végre a telepítést. Az összegző módosító javaslat többi pontja technikai jellegű, illetve nyelvhelyességi pontosításokat tartalmaz.
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával és a borászokat képviselő valamennyi civil szervezettel folytatott egyeztetés alapján kialakított szabályokat tartalmazza. Kérem a holnapi szavazáson támogatásukat. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me