DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Szerintem ne merjünk kicsik lenni. (Derültség a kormánypárti sorokban.) Magyarországot hátrányosan érinti egy kétsebességes Európa. A kétsebességes Európa mélyíti a szakadékot a magországok és a periféria országai között, ezért van szükségünk szövetségesekre Kelet-, illetve Dél-Európában.
Ami a termőföldforgalmat illeti, miniszterelnök úr, ha az uniós alapszerződés módosítását kezdeményeznék, vagy ezt sikerrel kezdeményezhette volna akár Magyarország is, akkor nem kéne szembenéznünk kötelezettségszegési eljárással.
Ami a GMO-t illeti, Magyarország soros elnöksége idején az Európai Unió föloldotta a zéró toleranciát a takarmányokra. Tehát én arról beszélek, hogy hiába van GMO-mentesség az Alaptörvényben rögzítve, takarmányokon keresztül bejön a táplálékláncba Magyarországra is. De mondhatom azt is, hogy a vegyianyag-szabályozásnál szintén Magyarország a méhekre is káros vegyszerek betiltása ellen szavazott néhány évvel ezelőtt az ön miniszterelnöksége idején.
Tehát a kérdésem továbbra is áll: mikor támogat ön egy olyan Európát, amely az embereket, a természetet a profit érdekei elé helyezi? Köszönöm. (Ikotity István tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me