DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2015. június 18-ai ülésén megtárgyalta az egyes törvényeknek a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésének előmozdítása érdekében történő módosításáról szóló T/4393. számú törvényjavaslatot. A törvényjavaslatot a Törvényalkotási bizottság június 4-én tárgyalta először, akkor a kormány benyújtott egy kezdeményezést, amely a közjogi érvénytelenséget okozó rendelkezések korrigálására vonatkozott. Tekintettel arra, hogy amennyiben a jogalkotó egy normát sarkalatosként tüntet fel, ennek egyenes következménye az, hogy az érintett jogintézmény lényegi tartalmát adó szabályok is, akár részletszabályok is sarkalatosnak kell minősüljenek, mindezekre való tekintettel a módosító javaslat célja az volt, hogy mind a kodifikációs, mind a közjogi előírások érvényre juttatását teljeskörűen biztosítsa.
A háttéranyagban szereplő két módosító javaslat a törvényjavaslat elfogadását segítette arra való tekintettel, hogy kivett egy belső hivatkozást, egy sarkalatos pontot, illetve a sarkalatossági záradékot magát törölte, amit a bizottság 22 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadott.
A bizottság - ugye, ez a második tárgyalás - a zárószavazás előtti módosító javaslatot és a zárószavazás előtti jelentést 21 igen szavazattal, 10 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me