MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Macedónia törvényhozása néhány nappal ezelőtt, egészen pontosan: múlt csütörtökön elfogadott egy új menekülttörvényt, amivel gyakorlatilag szentesítette azt a már jóval korábban fennálló döbbenetes állapotot, hogy Macedónián, egy európai országon keresztül jóformán a retorzió minden reális veszélye nélkül szabadon jöhetnek-mehetnek az illegális határátlépés bűncselekményét megvalósító tíz- és százezrek.
Tisztelt Ház! Szerbiában sem sokkal jobb a helyzet. A szerb hatóságok nem tudnak úrrá lenni az illegális migráció problémáján, meghaladja a kapacitásaikat egészen egyszerűen a több mint 500 kilométer hosszú bolgár, illetve macedón határ hatékony őrizete. Ilyen módon előállt az a helyzet, tisztelt Ház, hogy Magyarország az első olyan európai állam, amely ezeréves államiságánál, szervezettségénél, belső erejénél fogva hatékonyan fel tudja venni a küzdelmet ezzel a veszéllyel.
Tisztelt Ház! Mint ahogyan a történelem során oly sokszor, egy Európán kívülről jövő, akár délről, akár keleti irányból jövő civilizációs nyomással szemben Magyarország lett újfent Európa védőbástyája, akár a bizánci, akár a tatár, török vagy a szovjet Magyarország vagy Európa elleni szándékokra gondolunk, Magyarországnál tovább egyetlen keleti vagy déli civilizációs nyomás sem tudott haladni.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném hangsúlyozni, hogy a határzár, a zöldhatár lezárásának a gondolata egy kényszer szülte ötlet, természetesen egy tüneti megoldás, ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy Magyarország az érdemi, a probléma gyökerének érdemi kezelésében is részt vesz, amennyiben néhány hét múlva egy több mint százfős katonai kontingenssel fog hozzájárulni az Iszlám elleni küzdelemhez, ami ennek a jelenségnek az egyik legfontosabb kiváltó oka. Tehát bárki, aki vádol bennünket, hogy nem foglalkozunk a probléma gyökerével, az hazudik.
Senkinek nem fogunk magyarázkodni. Azoknak a magyar állampolgároknak magyarázkodhatnánk, akik Ásotthalmon, Kelebián vagy Röszkén, déli megyéinkben élnek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és azzal szembesülnének, hogy Magyarország képtelen fenntartani a rendet ezen megyékben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(16.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me