MAGYAR LEVENTE

Full text search

MAGYAR LEVENTE
MAGYAR LEVENTE külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Természetesen Iszlám Állam hangzott el, illetve ezt szerettem volna mondani, ha esetleg félreérthető lett volna.
Szeretném hangsúlyozni azokat a számokat, amik az elmúlt hétvégén jelentkeztek a déli határon: csak Csongrád megye szárazföldi határszakaszán mintegy 1500 illegális határátlépőt fogtak el az illetékes hatóságok. Ez azt jelenti, hogy ezen a határszakaszon minden 30 méterre jutott egy illegális határátlépő, csak ezen a hétvégén. A probléma tehát drasztikus, és mivel, ahogyan oly sokszor - szintén történelmi példát hadd hozzak -, Európától érdemi segítséget Magyarország ennek a problémának a kezelésében nem kap, ezért Magyarországnak magához kellett ragadnia a kezdeményezést, és még egyszer: egy drasztikus jelenségre, egy drasztikus problémára ennek megfelelő súlyú választ kellett találnunk.
Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy egyelőre a tervek készülnek a határzárra, ami természetesen csak a zöldhatárra vonatkozna. A végső döntés ezen tervek ismeretében fog a közeljövőben megszületni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me