FÖLDI LÁSZLÓ

Full text search

FÖLDI LÁSZLÓ
FÖLDI LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Többször megszólaltam már ebben a Házban elsősorban a Dél-Pest megyét érintő fejlesztésekkel kapcsolatban. Most tulajdonképpen arról az örömről tudok beszámolni, hogy pár nappal ezelőtt, amikor a miniszterelnök úr Szolnokon járt, aláírtak egy megállapodást, ami azt jelentette, hogy 2019-ig Szolnokot gyorsforgalmi úthálózat révén összekötik a fővárossal, és a hagyományos útvonalon meg fog épülni az M4-es autóút. Ez azért fontos, mert Ceglédet, Nagykőröst, Abonyt is érinti az én választókerületem, és epedve várjuk ennek az útnak a megépítését. Nagyon bízunk abban, hogy 2016-ban elindul ennek az útnak a megépítése.
Azt is tudjuk, hogy mint közép-magyarországi régiónak, nekünk az uniós forrásokból csak épphogy egy kicsi szeletke jut, ezért hazai forrásokat kell igénybe venni több fejlesztésre is. Ez így van nemcsak a közúthálózat fejlesztésénél, hanem így van ipari létesítmények, üzemek megépítésénél is. Azért, hál’ istennek, erre is van példa a körzetben. Az elmúlt napokban két olyan üzemcsarnokot avattunk, amelyek részben pályázati pénzből, részben pedig hazai forrásból épültek meg. Nagyon jól tudjuk, hogy a kormánynak kiemelkedő fontosságú az úthálózat fejlesztése, illetve a kötöttpályás vasút építése, azok fejlesztése. Hál’ istennek, a mi térségünk ilyen szempontból nem áll rosszul, hiszen a vasúti közlekedés Cegléd, Szolnok irányából Budapest, illetve Debrecen, Szeged irányába megfelelő fejlettségű.
Ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy ezen úthálózaton belül az M4-es megépítése után is maradnak alsóbbrendű utak, amelyek fejlesztése ebben a térségben nagyon fontos lenne, illetve kerékpárutak fejlesztésére is van komoly igény. Mindez azt jelenti, hogy ennek a régiónak, ennek a kistérségnek a településeit vonzóbbá tudjuk majd tenni cégek számára, befektetők számára, és reményeink szerint ennek kapcsán majd az itt élő emberek életminősége is javulni fog, és biztos megélhetést biztosítanak ezek a fejlesztések a térségben. Köszönöm szíves figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me