DR. PESTI IMRE,

Full text search

DR. PESTI IMRE,
DR. PESTI IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2015. december 3-i ülésén megtárgyalta az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról szóló T/7404. számú törvényjavaslatot.
A bizottsági ülés során a tagok megtárgyalták a Népjóléti bizottság 15 pontos módosító indítványát, illetve a Törvényalkotási bizottság 1. hivatkozási számú kormánypárti és 11 pontos terjedelmű saját módosító javaslatát is. Az utóbbi módosító javaslat 20 igen szavazattal, 6 nem ellenében támogatást kapott a bizottságtól. Továbbá a bizottság a Házszabály 46. §-a alapján 22 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést fogadott el. Az összegző módosító javaslat kodifikációs pontosításokat és nyelvhelyességi módosításokat tartalmazott, valamint a 10. pontnál a javaslat a jogszabályi inkoherencia feloldására irányult.
Ennek a törvényjavaslatnak egyik része az elektronikus cigaretta szabályozásáról szól. Amint azt már a bizottsági ülésen említettem, az elektronikus cigarettával összefüggésben jelenleg számtalan ellenőrizetlen helyről, bizonytalan mennyiségű és minőségű elektronikus cigaretta kerül a piacra, a feketepiacra, a feketekereskedelembe. Úgy gondolom, hogy ebben a kérdésben felelősséget kell vállalnunk, és valamilyen szabályozást be kell vezetni, fel kell számolnunk az egészségre ártalmas kaotikus állapotot, feketekereskedelmet.
Kiemelném még a méltányossági gyógyszerregiszterrel összefüggésben: a Jobbik képviselőcsoportja által megjegyzett, az általános vitában elhangzott kritikákat figyelembe véve, sikerült közös álláspontra jutni, amely szintén eredményként értékelhető.
Tisztelt Képviselőtársak! Kérdéses, hogy az e-ci-ga-rettának van-e szerepe, van-e haszna a dohányzásról történő leszoktatásban. Néhány hazai és számos külföldi tudományos vizsgálat ebben a kérdésben nem foglalt egyértelmű állást. A magam részéről aktív ellenzője vagyok a dohányzásnak, de szakmai megfontolásból a piac rendezése és a feketekereskedelem lehetőségeinek szűkítése mindenféleképpen egy áldatlan helyzetet számol fel, ezért a mostani szabályozást mindenféleképpen előrelépésnek tekintem.
Ezért tisztelettel kérem a parlamentet, hogy támogassa a törvényjavaslatot. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me