HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország Kormánya és a Fidesz-KDNP, hűen az európai hagyományokhoz és a demokrácia alapelvéhez, az újkori népvándorlásról és a migránsáradat veszélyeiről megkérdezte a magyar embereket.
(13.50)
Ők azt mondták, hogy az ország határait, kultúráját és életformáját is meg kell védeni. A kormány az emberek felhatalmazásával megvédte a határokat, és pontosan azt tette, amelyre a közös uniós szabályok őt kötelezték.
A brüsszeli döntéshozók azonban nem voltak képesek elfogadni, hogy a magyar kormány határozottan kiállt nemzeti érdekei mellett. Ebben semmi furcsa nincs, sőt már szinte meg is szoktuk. Támadtak bennünket az első demokratikus alaptörvényünk elfogadása vagy éppen a bankadó bevezetése miatt is. Egy különbség azonban most mégis van: a korábbi évek gyakorlatával ellentétben, eltávolodva egyébként a demokrácia nemes hagyományaitól, most érvelni és vitatkozni sem akartak.
Egyszerűen az erősebb minden gőgjével és szellemi restségével ránk akarták erőltetni az akaratukat. Erről szól valójában a kötelező betelepítési kvóta. A Fidesz és a KDNP immár több mint másfél millió emberrel együtt azonban határozottan nemet mondott minderre, és az Európai Bírósághoz fordult.
Ezért tapasztalhatjuk most, hogy hazánk ellen egész pályás letámadást indított az európai balliberális elit, hogy bosszút álljon rajtunk. Először is az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország menekültügyi szabályozása miatt. Kilóg a lóláb, mondhatnánk, elég ehhez csak egy példa. A kötelezettségszegési eljárást például azért indították, mert szerintük uniós jogot sért az, ha a menekültkérelemmel kapcsolatos jogorvoslati eljárás lefolytatása alatt a kérelmezőt kiutasítjuk az országból, holott az EU-jog egyértelműen nemzeti hatáskörbe utalja ennek meghatározását.
Az egész pályás letámadás második eszköze az Európai Humanista Föderáció nevű álcivil szervezet európai polgári kezdeményezése, melynek célja az alapszerződés 7. cikkelyének alkalmazása. A Juncker-fé-le Bizottság ennek a kezdeményezésnek rögtön zöld utat adott. De érdekes módon akkor a Bizottság nem volt ennyire együttérző, amikor a határainkon túl élő magyarok nyelvhasználata és autonómiája ügyében nyújtottak be civil szervezetek hasonló kezdeményezést. Azt rögtön lesöpörték az asztalról.
A harmadik eszköz a hazai bevándorláspárti politikai alakulatok támogatása. Erre jó példa, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az Altus újabb megrendelést kapott az Európai Bizottságtól. Nem túlzóak azok a megállapítások, amelyek ezt a támogatást a politikai korrupció kategóriájába sorolják. Mindezek nem véletlen egybeesések.
Az Európai Humanista Föderáció vezetője véletlenül a belga szocialista párt tagja, a szervezet egyébként ezer szálon fűződik Soros Györgyhöz, és olyat is láttunk már, hogy úgy indult brüsszeli eljárás Magyarország ellen, hogy valójában a Bizottság által kifogásolt rendelkezések egész egyszerűen valótlan alapokon nyugodtak, gondoljunk csak a Tavares-jelentésre vagy mondjuk, a médiatörvénnyel szembeni alaptalan támadásokra.
Szeretném leszögezni, hogy Magyarország egyedülálló módon úgy tudta csökkenteni az őt érő migrációs nyomást, hogy ezzel egyidejűleg minden rávonatkozó uniós előírást betartott. Az előbb vázolt képből tehát egyértelműen látszik, hogy két nagy erő feszül egymásnak. Az európai balliberálisok szavazók híján a politikai korrektség nevű szellemi béklyó erős szorításában egy migránsokkal feltöltött és nemzeti identitásoktól megfosztott európai egyesült államok felé akarják terelni kontinensünket, ha az nem tetszik az európai polgároknak, akkor az ő akaratuk ellenére. Mi, kereszténydemokraták ezzel szemben egy sokszínű Európában hiszünk, melyben a színeket az európai népek nemzeti hagyományai biztosítják, a kereteket közös életünkhöz pedig a keresztény kultúra adja. Mi a nemzetek Európájában hiszünk, ők egy nemzeteket megszüntető utópiában.
Bizonyára emlékeznek Gárdonyi Géza Egri csillagok című alkotására, amely részletesen számol be Szulejmán akciójáról, ahol az oszmán sereg katonái csak érdeklődésnek álcázva egyszerűen besétálnak Buda falai közé, majd a nap végén egyszerűen kitűzik a lófarkas félholdat és lefegyverzik a vár védőit.
A történet tanulságainak figyelembevételével kérjük a kormányt, hogy a méltatlan támadások, az egész pályás letámadás és a zsarolások ellenére továbbra is a józan észre hallgatva és a nemzeti érdekeinket figyelembe véve álljon ki közös értékeinkért, a keresztény Magyarországért és a keresztény Európáért. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me