KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Fidesz a hétvégi kongresszusán elfogadott egy nyilatkozatot a kötelező betelepítési kvóta és a migrációs válság kapcsán.
Azért látjuk ezt szükségesnek, mert nap mint nap, bár rengetegszer beszéltünk róla, a parlamentben elhangzó hozzászólások világosan megmutatják, hogy alapvető félreértés van a helyzettel kapcsolatban. Nem tudják az ellenzéki képviselők megkülönböztetni az illegális bevándorlót az európai jogaival élő magyar polgártól, aki eldöntheti, hogy hol szeretne dolgozni. Ez alapvetően az MSZP-re jellemző, akik állandóan kivándorlókról beszélnek, holott napnál világosabb, hogy ha valaki él magyar polgárként azzal a jogával, hogy rövidebb-hosszabb ideig külföldön dolgozik az Európai Unión belül, az nem kivándorló, hanem egy európai polgár.
Továbbá az is világos, hogy annyi hazugság hangzik el ezzel a kérdéssel kapcsolatban, hogy nem árt erre folyamatosan felhívni a figyelmet. Hiszen 340 ezer magyar polgár dolgozik jelenleg az Európai Unió tagállamaiban. (Dr. Szél Bernadett: Meg egy csomó kivándorló!) Háromszáznegyvenezer! Mielőtt igaznak hinnénk, amit az ellenzék mond, hogy ezek az emberek a hazai alacsony bérek, a kilátástalanság és a reménytelenség miatt vállalnak máshol munkát, nézzük meg a tényeket! A németek adják a legnagyobb számú, millión felüli olyan polgárt, aki német állampolgár, de nem Németországban dolgozik, hanem az Európai Unió többi országában. (Gőgös Zoltán: Igen, főnökként, menedzserként!) Nyilván az alacsony német bérek, a kilátástalan német gazdasági helyzet, a teljes jövőtlenség okán. Innen látszik, hogy mekkora félreértés vagy tudatos hazugság, amivel próbálják a magyar polgárokat az ellenzék soraiból megtéveszteni. Ez alapvetően igaz a Jobbikra és az LMP-re. (Folyamatos, nagy zaj az ellenzéki padsorokban. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.) Miközben figyelmen kívül hagyják azt a tényt, hogy ebből a 340 ezer emberből 110 ezer ember napi ingázó, tehát semmiképpen sem lehet azzal vádolni, hogy tartósan, életvitelszerűen az Európai Unió különböző országaiban élne. És azt is figyelmen kívül hagyják…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me